Slatina: Mii de pensionari se împrumută la CAR pentru a trece prin iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârstnicii se împrumută pentru hrană, medicamente şi pentru facturile la gaze
Vârstnicii se împrumută pentru hrană, medicamente şi pentru facturile la gaze

Fie că se împrumută pentru a putea face faţă facturilor la gaze ori pentru a se aproviziona cu alimente sau medicamente, mulţi dintre pensionari preferă CAR-ul pentru dobânzile avantajoase.

Pe timp de criză, mii de pensionari slătineni apelează la împrumuturi prin Casa de Ajutor Reciproc (CAR) pentru a face faţă anotimpului rece care bate la uşă. Având un fond social de 200.000 de lei şi peste 5000 de membri, CAR Pensionari reprezintă salvarea vârstnicilor în vreme de criză. Este şi cazul Alexandrei Ardrii în vârstă de 70 de ani, care, pentru a-i plăti tratamentul soţului grav bolnav a apelat la această formă de împrumut. „Nu avem bani, iar soţul meu este bolnav de cancer. Am luat banii pentru a-i putea plăti tratamentul şi medicamentele.  Am făcut împrumutul pentru că la CAR este dobânda mai mică ca la bancă. Sper să trecem cu bine peste această iarnă”, a spus îngrijorată bătrâna. Alt caz, aceeaşi situaţie. „Vreau să fac un împrumut pentru zile negre. Cu aceşti bani vom putea face faţă oricăror cheltuieli neprevăzute”, a spus Tănase Şuciu. De 69 de ani din Slatina. 

Cererile de împrumut, în creştere faţă de anul trecut

Numărul cererilor de împrumut este tot mai mare pe zi ce trece, majorându-se cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.. „În perioada aceasta vin foarte mulţi pensionari să se împrumute. Oamenii apelează la această soluţie pentru a face rost de bani pentru plata facturilor la gaze sau pentru a-şi rezolva diferite probleme. Din cei 5000 de membrii ai CAR Pensionari peste jumătate sunt din Slatina, restul fiind din localităţile învecinate. Dacă anul trecut erau 50 de cereri de împrumut pe săptămână, în aceeaşi perioadă a acestui an, numărul a crescut la 65-70, chiar am ajuns şi la 100 de cereri pe săptămână”, a spus Tudor Rădulescu, preşedintele CAR Pensionari, Slatina.Dacă sunteţi membru CAR şi vreţi o sumă mai mică de 350 de lei, împrumutul se acordă fără dobândă. Între 350 şi 500 de lei, dobânda este de până la 6%, iar la împrumuturile care depăşesc această sumă se va percepe o dobândă de până la 12,5%. Suma maximă acordată este de 3000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite