Slatina: Mii de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au făcut aseară o captură record de ţigăti - 75.000 de pachete care au fost găsite în două utilitare. Atât ţigările cât şi autovehiculele au fost ridicate.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt împreună cu mascaţii şi jandarmii, în timp ce efectuau o acţiune pe raza judeţului,  au oprit  la Potcoava o autoutilitară încărcată cu ţigări, care era condusă de Ionuţ Bogdan Iagăru, de 26 de ani, din Slatina. „Acesta transporta ţigări netimbrate sau cu timbru specific Republicii Moldova şi Ucrainei pentru care nu avea documente justificative de provenienţă”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.
Ulterior, în localitatea Valea Mare, oamenii legii au depistat un alt autovehicul cu ţigări, condus de tatăl primului şofer. Marin Iagăru, de 47 de ani, din Slatina transporta ţigări similare, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.
Cei doi le-au explicat poliţiştilor că ţigările au fost procurate în vederea comercializării.

Tatăl şi fiul amendaţi cu 100.000 de lei

Oamenii legii au anunţat comisarii Gărzii Financiare Olt şi au confiscat ţigările, dar şi maşinile cu care erau transportate. „Au fost rificate pentru a fi confiscate 32.950 pachete de ţigări aflate în autoutilitară, în valoare estimativă de 104.350 de lei, iar din cea de-a doua maşină, 42.172 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 154.009 de lei. De asemenea, au fost confiscate şi cele două mijloace de transport”, a explicat Claudia Radu.
Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 100.000 de lei, fiecare.
Aceasta este cea mai mare captură de ţigări de până acum, iar poliţiştii spun că vor organiza mai des astfel de acţiuni pentru a stopa contrabanda cu ţigări care este proncipala cauză a evaziunii fiscale.
Cele mai multe controale se vor face în trafic şi în pieţele din judeţ acolo unde stau comercianţii de ţigări de contrabandă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite