Slatina: Mii de jucării vor ajunge la preşcolarii olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădiniţele oltene vor fi dotate, pentru prima dată în ultimii 13 ani, cu pachete educaţionale moderne, printr-un proiect cu cofinanţare europeană.340 de structuri de grădiniţă vor ajunge în toate unităţile de învăţământ preşcolar din judeţ până pe 4 februarie.

Jetoane cu imagini de plante, animale sau cifre, jocuri domino, lego sau de îmbinare, seturi de animale, pentru ştiinţe sau colecţii de imagini cu cele mai frumoase zone ale ţării, planşe de lectură, truse geometrice, de construcţii sau gospodăreşti, maşinuţe şi alte jucării vor ajunge în cele 329 de unităţi de învăţământ preşcolar din Olt.

image

Depozitul IŞJ este plin de jucării

„Era nevoie de ele. În ultimii 12- 13 ani nu-mi aduc aminte să fi primit materiale didactice prin inspectorat. Doar prin sponsorizări sau contribuţia comitetului de părinţi. Prin dotarea cu aceste pachete educaţionale se urmăreşte dezvoltarea capacităţii grădiniţelor de a oferi servicii de calitate pentru preşcolarii cu vârste între 3- 6 sau 7 ani, în conformitate cu normativul minimal şi dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale micuţilor”, declară inspectorul şcolar general Mariana Gheorghe.
Seturile vor fi distribuite unităţilor cu personalitate juridică în funcţie de numărul de unităţi alocate. Cele mai multe- câte 6 seturi- vor merge la Curtişoara, Pleşoiu, Poganu şi Vitomireşti.

A început distribuirea
Cele două încăperi ale depozitului IŞJ Olt sunt pline cu pachete. Au fost primite până acum 99% dintre jucării şi se aşteaptă zilele acestea maşinuţele şi jucăriile tip gospodărie- frigidere şi maşini de spălat.

image

Grădiniţele trebuie să-şi ridice pachetele educaţionale până pe 4 februarie


Primele care s-au grăbit să le ofere cât mai repede o bucurie copiilor au fost cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.7 Slatina, care au ridicat ieri pachetele. „Era nevoie de aceste jucării. Până acum ne-am descurcat să asigurăm necesarul didactic cu fonduri de la părinţi sau donaţii. Le aşteptăm de ani de zile”, spue directorul Petra Dumitrescu.

INFO BOX
Proiect cu cofinanţare europeană

Valoarea unui set complet ajunge la 1500 de lei, dotarea făcând parte din Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii, cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Dotarea grădiniţelor se realizează în cadrul componentei 3, prin componenta 1 au fost reabilitate 20 de grădiniţe oltene, iar prin componenta 2 au fost organizate cursuri de mentorat pentru profesori.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite