Slatina: Mihail Pârvu, plutonier la jandarmi, pasionat de sportul alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joacă tenis  din vremea liceului
Joacă tenis din vremea liceului

Joacă tenis din vremea liceului şi este unul dintre cei mai buni jucători pe care Ministerul Administraţiei şi Internelor îi are. În timpul liber, jandarmul slătinean este un sportiv polivalent, practicând schiul, tenisul de câmp şi pescuitul sportiv.

Este un mare fan al tenisului de câmp de foarte mult timp.  Prima dată a practicat „sportul alb”, cum mai este denumit tenisul, în liceu. L-a îndrăgirt pe loc şi a simţit că este făcut pentru a deveni un mare tenismen.  Deşi nu a urmat o carieră de jucător profesionist, Mihai practică tenisul şi acum şi nu ratează nicio ocazie de a merge alături de prieteni la o partidă de tenis atunci când are timp. Lucrează în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt de peste 14 ani şi este unul dintre cei mai buni jucători de tenis de câmp în competiţiile organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). „Am ales tenisul de câmp pentru că mi-a plăcut frumuseţea şi spectaculozitatea acestui sport. Este un sport al minţii, în care concentrarea, talentul şi determinarea jucătorului pot face diferenţa între câşticător şi învins”, povesteşte jandarmul slătinean. Anul acesta Mihai a obţinut locul 9 la campionatul de tenis de câmp, la nivel de MAI, desfăşurat la Slobozia, unde au participat 31 de concurenţi.

Vara pe baltă, iarna pe schiuri

Pe lângă tenisul de câmp, jandarmul slătinean mai are încă două pasiuni, pecuitul şi schiatul, iar în fiecare iarnă, merge alături de familie la munte să schieze.”Am învăţat în facultate să schiez şi de atunci merg de fiecare dată când pot la munte. Mi-am învăţat şi copii să schieze, iar fata mea este mare amatoare a sporturilor de iarnă. Îi place foarte mult pe schiuri ”, a spus Mihai. Pentru că are câte un hobby, atât pentru sezonul rece cât şi pentru cel cald, vara, Mihai îşi ia sculele de pescuit şi merge pe baltă. „Mă relaxează foarte mult timpul petrecut pe malul bălţii, în mijlocul naturii. Am participat chiar şi la câteva concursuri de pescuit”, mărturiseşte jandarmul.

Profil:
Născut: 28,06,1975, Slatina
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi sport Craiova,
Familie: Căsătorit, are doi copii, o fată şi un băiat

Întrebări:
Care a fost cel mai greu meci pe care l-ai jucat?
M.P.  În competiţia de la Slobozia de anul acesta am jucat trei meciuri într-o singură zi. Cel de-al doilea meci a fost de departe cea mai dificilă partidă pe care am jucat-o până acum. Meciul l-am jucat la zece minute distanţă după terminarea primei partide. A fost foarte epuizant.

Care este jucătorul preferat?
M.P. Dintre toţi tenismenii, cel mai mult îmi place Pete Sampras. A fost un mare jucător şi îmi place foarte mult stilul său de joc. A fost unul dintre cei mai tehnici jucători de tenis din lume. Este o adevărată plăcere să te uiţi la o partidă de-a lui.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite