Slatina: Mihai Traian Bălăceanu îi învită pe olteni la dans de societate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansează de şapte ani, a participat la zeci de competiţii în întreaga ţară iar de trei ani este instructor de dans. Deschide un club de dans sportiv şi de societate la Slatina.

Craioveanul Mihai Traian Bălăceanu a făcut primii paşi în dans în urmă cu şapte ani. Experienţa acumulată în urma antrenamentelor, cantonamentelor şi participării la concursurile de dans din ţară l-a ajutat să crească în carieră. „Am descoperit dansul la începutul clasei a 9-a, când, din întâmplare am ajuns la nişte cursuri de dans de societate organizate la noi în liceu, iar ulterior am aflat de un club de dans sportiv, primul de acest gen din Craiova şi mi-am zis să încerc. Nu am plănuit niciodată să fac performanţă în domeniu dar continuând, am înţeles ce înseamnă dansul şi nu m-am mai putut opri. Mi-a plăcut din ce în ce mai mult şi în prezent este cel mai important lucru pentru mine“, mărturiseşte Mihai Traian Bălăceanu. Tânărul predă tainele dansului de trei ani de zile. „Evoluţia mea ca dansator a constat în antrenamente foarte multe, seminarii, cantonamente, concursuri şi foarte multă muncă. Predau de aproximativ trei ani, iar instructor legitimat la Federaţia Română de Dans Sportiv sunt de 2 ani şi jumătate“, povesteşte Mihai.

Ureche muzicală, simţ ritmic, dorinţă şi muncă

După ce i-au trecut prin mână sute de copii şi zeci de adulţi a venit vremea ca Mihai să se ocupe de împlinirea marelui său vis, înfiinţarea unui club de dans. „Clubul este deja înfiinţat, este şi legitimat la federaţie iar activitatea o vom începe în curând în Slatina. Este club de dans sportiv şi de societate. În principiu dansul sportiv este bazat pe dansurile de societate, numai că la alt nivel. Clubul este pentru amatorii care vor să facă mişcare, să se relaxeze, să interacţioneze cu altă lume doritoare. Cursurile se adresează tuturor vârstelor dar se vor face grupe diferite. Nu trebuie neapărat să facă performanţă dar cei care vor o pot face pentru că avem o bază pregătită de instructori care îi pot îndruma“, spune Mihai.
Tânărul mai spune că pentru a „prinde“ tainele acestui sport cursanţii au nevoie de ureche muzicală, simţ ritmic, dorinţă şi multă muncă. „Dansul sportiv este un sport extraordinar deoarece implică un consum ridicat de energie şi în acelaşi timp este şi o artă. Cred că clubul meu de dans se va bucura de succes deoarece acest sport este în crestere în România. acum câţiva ani, de exemplu, erau aproximativ 4.000 de sportivi legitimaţi iar acum sunt în jur de 25.000“, încheie Mihai Traian Bălăceanu.

PROFIL
NĂSCUT. 22 august 1988, Craiova
STUDII. Colegiul Naţional Carol I şi Facultatea de Matematică-Informatică din Craiova
FAMILIE. Are un frate

•• Ce-i place
„Iubesc dansul, călătoriile şi teatrul. Îmi place să relaţionez cu oameni sinceri şi serioşi. Apreciez persoanele care se respectă pee le însele, care îi respectă pe cei din jur şi îmi place să fiu respectuos“.

•• Ce nu-i place
„Nu suport ipocrizia, laşitatea, parvenitismul material şi intelectual. Nu prea există lucruri pe care nu-mi place să le fac, îmi place de obicei să încerc orice“.

Întrebări şi răspunsuri
•• De ce ai ales Slatina pentru a deschide un club de dans?
M.T.B.: Ştiu că sunt foarte mulţi doritori în Slatina, avem chiar şi la Craiova  două fete care fac naveta pentru fiecare antrenament. De asemenea vreau să deschid şi în Slatina un club de dans, în Craiova fiind deja trei. Este important pentru un oraş să existe un asemenea club, pentru ca oamenii să aibă deschidere spre aşa ceva.

•• Cine poate veni la cursuri?
M.T.B.: Cursurile acestui club sunt pentru toată lumea, atât pentru performanţă cât şi pentru nivel social. Oricine poate veni să învete nişte paşi, să danseze în pereche, indiferent de vârstă. Abonamentul lunar este de 80 de lei, acesta incluzând minim două şedinţe de pregătire săptămânal. Dacă se optează pentru plata la şedinţă este 15 lei. Abonamentul este de 1 + 1/2 pentru doi fraţi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite