Slatina: Mihai Danu, expertul contabil pasionat de fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Danu este secretar al Clubului Rotary
Mihai Danu este secretar al Clubului Rotary

Se ocupă de vânzări şi contabilitate, dar îşi face întotdeauna timp pentru activităţile care îl relaxează, fotografia, Clubul Rotary şi munca cu tinerii pasionaţi de business.

Îşi împarte viaţa între util şi plăcut. Util este jobul lui din domeniul vânzărilor şi în contabilitate. Plăcută este pasiunea pentru fotogafie pe care o are din adolescenţă şi munca de la Clubul Rotary unde este secretar.
„Fotografia este o evadare din cotidianul urât, din modul acesta agitat în care trăim. Trebuie să învăţăm să iubim frumosul, să îl descoperim”, a spus Mihai Danu.

Fotografia îi face viaţa mai uşoară

Pasiunea pentru fotografie a reuşit să îl salveze de regulile stricte pe care le impune jobul lui şi să îi facă viaţa mai uşoară. „Îmi amintesc că odată am avut o zi groaznică la muncă, foarte urâtă. De abia aşteptam să se termine, când un mail mi-a înseninat ziua. O lucrare a mea fusese acceptată la Cupa României de Fotografie”, a povestit Mihai Danu.
Mihai Danu se ocupă de foto-clubul Solaris pe care l-a afiliat la Asociaţia Artiştilor Fotografi din România. „Acum că ne-am organizat şi din punct de vedere juridic, vrem să facem mai multe expoziţii, iar o dată la două luni să aducem la Slatina expoziţii ale altor artişti”, a spus Mihai.
Îşi doreşte ca tinerii să se înscrie în acest club, iar fotografia slătineană să redevină ce a fost odată. „Suntem 15 membrii, dintre care 6 sunt din garda veche, fotografi foarte cunoscuţi în domeniu, înainte de revoluţie. Sunt oameni cu experienţă, foarte talentaţi. Vrem să facem din nou cunoscută în ţară şi peste hotare fotografia slătineană”, a precizat Danu.


Între clubul Rotary şi tinerii întreprinzători

Este secretar al Clubului Rotary şi se implică în diferite proiecte sociale. „Rotary este un club al oamenilor de afaceri, al elitelor şi îşi propune să ajute comunitatea prin diferite proiecte şi programe. De exemplu am văzut ce bucurie le-am făcut copiiilor când am organizat un spectacol de teatru de păpuşi. Premiem elevii cu rezultate bune la învăţătură. Toată această muncă îmi oferă satisfacţii imense”, a spus Mihai Danu.
Şi pe lângă atâtea ocupaţii, Mihai a găsit şi o altă cateogorie pe care să o ajute, tinerii care vor să îşi deschidă o afacere. Se ocupă şi de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, zona sud-vest Oltenia. „Le oferim consultanţă pentru accesarea de fonduri europene, le explicăm cum pot obţine uşor finanţări, îi ajutăm să facă primii paşi în lumea afacerilor şi îi învăţăm cum să investească puţin, dar să câştige mult”, aexplicat Mihai Danu.
Vrea să organizeze şi un club al tinerilor oamenilor de afaceri din Slatina, un loc unde aceştia să se poată întâlni, să facă schimb de idei, să facă parteneriate.


NĂSCUT
04.07.1976, Caracal, judeţul Olt
STUDII
Facultatea de Ştiinţe Economice Craiova
FAMILIE
Căsăstorit, 2 copii

CE-I PLACE
Arta, fotografia, istoria, lectura, călătoriile sunt pasiunile mele. Admir oamenii de calitate, sinceri, deschişi, care să îţi inspire încredere şi pe care să te poţi baza în viaţă. Aş vrea ca toţi să avem timp pentru noi, pentru pasiunile noastre.

CE NU-I PLACE
Nu suport falsitatea care a devenit o regulă de bază în societatea de azi. Nu-mi plac oamenii cu două feţe, cei care vor să pară desoebiţi, dar care sunt total neinteresanţi. Aş vrea să înţelegem odată pentru totdeauna lecţia de civiliazţie.


De ce ar trebui să vină pasionaţii de fotografie la foto-clubul Solaris?
Dacă suntem organizaţi putem să facem multe lucruri împreună. Mai mulţi suntem mai puternici şi avem şansa să ne remarcăm. De la cei mai în vârstă fotografi tinerii pot învăţa multe lucruri şi de tehnică, ci de detaliu, de cadre. Fotografia pe film rămâne o valoare.


Ce afaceri vor să facă tinerii?
Au multe idei de afaceri mici, cu angajaţi puţini, cel mult 2-3. Majoritatea sunt în domeniul serviciilor şi comerţului pentru că aici sunt mult mai multe posibilităţi de afirmare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite