Slatina: Memorii pentru eliberarea poliţiştilor arestaţi pentru cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii agenţilor Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa au făcut adrese la Ministerul Justiţiei şi la alte instituţii ale statului pentru eliberarea celor doi.

Rudele susţin că Marius şi Claudiu sunt nevinovaţi şi cer să se facă dreptate în acest caz. “Copilul meu este acuzat de aderare şi sprijinire la un grup infracţional şi şantaj. Cum e posibil lucrul acesta când împotriva lui nu există nici o plângere? În cele patru luni, de când este arestat, am făcut numeroase recursuri pentru a fi anchetat în stare de libertate, dar toate au fost respinse. Mă întreb de ce fiul meu este considerat un pericol public? Sperăm ca cineva să se sesizeze şi facă dreptatea pe care cei de la Curtea de Apel Craiova nu o fac. Am făcut memorii la Ministerul Justiţei, dar şi la alte instituţii ale statului, în speranţa că cineva ne va ajuta. Vrem să se facă dreptate”, a spus Elena Paţa, mama agentului Claudiu Paţa.

“De ce nu se uită nimeni în dosar?”

Zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins un nou recurs făcut de avocatul lui Marius Veţeanu, prin care acesta a cerut eliberarea poliţistului sub control judiciar. “Ca de fiecare dată, instanţa nu a venit cu nicio probă, nimic nou. A spus aceeaşi poezie pe care o spune mereu. A fost al 14  - lea sau la 15 - lea recurs pe care l-am făcut, nici nu mai ştiu exact. De ce nu se uită nimeni în dosarul ăla, să vadă odată că nu există probe împotriva fiului meu? E arestat de patru luni, deşi nu este vinovat”, a spus Paul Veţeanu, tatăl celuilalt poliţist. 


Elena Paţa vrea să se facă dreptate fiului său

image


Cei doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt împreună cu Iancu Stancu, Dănuţ Tudor, Marin Stoiculescu, Ştefan Dincă, Adrian Moţog, Giani Budor şi Viorel Mangâru şi Constantin Enache, zis Mafiotu, liderul grupării, au fost arestaţi în septembrie 2010. Potrivit anchetatorilor, ei sunt cercetaţi pentru cămătărie, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă ani grei de închisoare.

Rudele poliţiştilor spun că vor lupta în continuare să dovedească nevinovăţia acestora.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite