Slatina: Medicul Cornel Fulga se întoarce la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul a câştigat în instanţă procesul cu Colegiul Medicilor din Olt şi din România. Cornel Fulga a fost dat afară din spital în 2009, după ce un bărbat de 62 de ani a murit în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe.

Pe 22 ianuarie 2009, Mihai Constantinescu, din Drăgăneşti Olt, a fost adus cu ambulanţa la Spitalulul Judeţean de Urgenţă Slatina, acesta aflându-se într-o stare avansată de denutriţie. Medicul de gardă de la Urgenţe, Cornel Fulga, a examinat pacientul după care l-a trimis pe alte secţii, pentru examene de specilaitate. Timp de aproape patru ore, bolanvul a fost plimbat între secţiile unităţii medicale întrucât doctorii au refuzat să-l interneze pe motiv că nu avea asigurare medicală. În cele din urmă, pacientul a fost adus înapoi la Urgenţe, unde a murit într-un scaun cu rotile.

În urma acestui incident, şapte cadre medicale au fost demise de fostul ministru al sănătăţii, Ion Bazac. Este vorba despre: Marinela Madan, director interimar DSP Olt, Florin Dumitrescu, manager Spitalul Slatina, Ion Brătoi, director medical Spitalul Slatina, Ecaterina Buzău, coordonator UPU Spitalul Slatina, Anişoara Păun, asistent-şef UPU Spitalul Slatina, Doru Pârvu, medic Secţia boli interne Spitalul Slatina şi Cornel Fulga, medic de gardă UPU Spitalul Slatina.

image

Avocatul Lucia Furtună

Asistenta eroină, considerată vinovată

Medicul Fulga a atacat în instanţă decizia de a-i fi desfăcut contrcatul de muncă, iar după aproape doi ani, instanţa i-a dat câştig de cauză. „Prin decizia din 19 aprilie 2011 a Curţii de Apel Craiova s-a dispus adimterea recursului formulat de inculpat şi s-a anulat decizia emisă de Colegiul Medicilor din România şi din Olt. A fost schimbată sancţiunea disciplinară din interdicţie de a mai practica meseria pe o perioadă de şase luni cu sancţiunea vot de blam. Hotărârea este irevocabilă. Este doar o chestiune de timp până când medicul Fulga se va întoarce la serviciu”, a declarat Lucia Furtună, avocata lui Cornel Fulga. Contactat telefonic, medicul a refuzat să facă vreo declaraţie.

Avocata doctorului spune că responsabilă de moartea pacientului s-ar face chiar asistenta „eroină” Mihaela Ioniţă, de pe salvarea care l-a adus la spital pe bărbat. "În intervalul în care bolnavul a fost dus de pe o secţie pe alta, doctorul Fulga a văzut 26 de pacienţi, deşi la UPU funcţionau patru medici. Circuitul bolnavului s-a întrerut atunci când asistenta de pe salvare, în loc să-l ducă la medicul care îl trimisese la Boli Cronice, pentru internare, l-a dus înapoi la UPU şi nici măcar nu a anunţat medicul", a mai spus Lucia Furtună. Asistenta Mihaela Ioniţă nu a dorit să comenteze cele întâmplate.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite