Slatina: Medicii acuzaţi de moartea copilului de nouă ani, suspendaţi din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii Paul Iancu şi Mircea Tuşciuc, acuzaţi de moartea lui Cristian Grigore, băieţelul de nouă ani, din comuna Şerbăneşti, care a murit din cauza unei fracturi la o mână, au fost suspendaţi din funcţie.

În urma anchetei desfăşurată de Colegiul Medicilor Olt s-a decis ca medicul chirurg, Mircea Tuşciuc, să nu mai poată practica meseria pe o perioadă de şase luni, iar doctorul ortoped, Paul Iancu, pe o perioadă de trei luni. „Decizia poate fi atacată în instanţă în termen de 15 zile de oricare dintre părţile implicate în acest caz”, a spus Costache Marinache, preşedintele Colegiului Medicilor Olt.

Lucia Furtună, avocata lui Tuşciuc susţine că sancţiunea dată de Colegiul Medicilor Olt este nemotivată. „Această decize este nemotivată. Săptămâna viitoare voi depune contestaţie la Comisia Superioară de Disciplină”, a explicat avocata.

În prezent, doar medicul Tuşciuc mai vine la serviciu. Acesta s-a întors la spital, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a reveni la muncă. Paul Iancu şi-a depus în luna februarie dosarul de pensinare, acesta fiind la limită de vârstă. Cristian Grigore a murit pe 27 mai 2010, după ce s-a prezentat la Uurgenţe cu o banala fractură la antebratul stâng. După incident, cei doi medici consideraţi responsabili de moartea minorului au fost daţi afară.   
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite