Slatina: Medic la serviciu, deşi avea gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Şerban (dreapta) a venit la serviciu crezând că are o simplă viroză. FOTO: MI
Ion Şerban (dreapta) a venit la serviciu crezând că are o simplă viroză. FOTO: MI

Medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a venit la serviciu în timp ce era bolnav de gripă nouă pentru că secţia respectivă are doar patru medici.

Ion Şerban, unul dintre cei patru medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost depistat cu gripă porcină la începutul lunii decembrie. O durere puternică de cap l-a îndemnat să meargă să i se recolteze probe, rezultatul care a venit după o săptămână confirmând că acesta e purtător al virusului A(H1N1). „Am avut o simplă durere de cap şi senzaţie de vomă. Alte simptome nu am avut. M-am dus să mi se recolteze nişte probe şi după opt zile am primit rezultatul. S-a confirmat, însă la acel moment eu eram complet vindecat, a fost o formă foarte uşoară, nu am luat decât aspirină, nu am urmat tratament cu Tamiflu“, a spus medicul Ion Şerban.

Medicul se simte bine

În toată această perioadă, medicul s-a prezentat la serviciu pentru că nu bănuia că ar putea fi vorba despre gripă porcină, ci despre o simplă viroză şi pentru că nu putea să-şi lase colegii singuri, având în vedere volumul mare de muncă de la UPU. „Cum puteam eu să stau acasă, când noi avem 300 de cazuri pe zi? Chiar dacă mi-aş fi dorit, nu aveam cum. Nici nu m-am gândit că aş putea avea gripă porcină, ţinând cont de faptul că nu am prezentat simptomatologia specifică. Dar oricum, tot timpul m-am protejat, am folosit masca“, a explicat medicul care a venit la serviciu, deşi era bolnav. Colegii de la UPU îl apără pe Ion Şerban.
„Nu este inconştienţă faptul că acest medic a venit la serviciu pentru a-şi ajuta colegii“, a spus Ion Moisă, medic la UPU. Starea de sănătate a lui Ion Şerban este în prezent foarte bună. „Nici copiii, nici soţia mea şi nici colegii mei de la serviciu nu au vreun simptom de îmbolnăvire“, a precizat acesta. Există bănuieli că medicul ar fi contractat virusul de la cei trei fraţi din Tufeni bolnavi de gripă nouă, care au fost aduşi la Biblioteca Judeţeană.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite