Slatina: Mărturii din iadul alb:un bărbat a mers pe jos 20 de kilometri, iar o tânără a născut acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au fost izolaţi la Coteana din cauza drumurilor înzăpezite, zeci de oameni au fost salvaţi aseară de pompieri. O tânără care născuse acasă a fost adusă cu greu la spital.

Oamenii povestesc coşmarul prin care au trecut şi clipele petrecute în aşteptarea salvatorilor.

Citiţi şi: Focşani: 1.500 de oameni sunt izolaţi de trei zile în Voetin

După ce au stat două zile blocaţi în comuna Coteana din cauza zăpezii, 40 de oameni care şi-au petrecut noaptea în sediul primăriei au fost aduşi aseară la Slatina de pompieri. Ileana Ionel este una dintre cei care au petrecut seara departe de cei dragi, în sediul primăriei Coteana. „Ce să facem, nu am avut încotro şi a trebuit să rămânem peste noapte aici în sediul primăriei. Am rămas cu maşina înzăpeziţi chiar la ieşire din comună. Viscolea foarte tare şi nu am mai putut înainta. Cei de la drumuri nu au mai avut ce să facă din cauza viscolului care în cinci minute acoperea la loc şoseaua cu zăpadă” a spus femeia de 53 de ani din Slatina. Drumarii fac şi astăzi eforturi foarte mari pentru a elibera drumul de nămeţii care pe alocuri depăşesc un metru înălţime, dar până ce vremea nu se va domoli aceştia nu pot interveni cu maşinile.

A mers prin zăpadă 20 de kilometrii

Din cauza vremii potrivnice, mulţi dintre locuitorii comunei Coteana, care lucrează în Slatina, nu au mai avut cu ce să ajungă la serviciu. Nea Vasile s-a trezit dis de dimineaţă şi a luat-o pe jos către Slatina, înfruntând frigul şi nămeţii pentru a ajunge la locul de muncă. Acesta a străbătut distanţa dintre Coteana şi Slatina pe jos, mergând 20 de kilometri prin zăpadă. „Am văzut că dimineaţă drumurile erau blocate în continuare, aşa că nu am avut încotro şi am plecat pe jos. Trebuia să ajung la serviciu pentru că nu îmi place să întârzii niciodată. Ca să mai scurtez din drum am mers şi pe câmp prin zăpadă care îmi trecea de genunchi. Din când în când mai întâlneam câte o maşină de deszăpezire care venea de la Slatina. Mi-a fost greu pentru că am bătut atâta drum de unul singur”, a spus Vasile Ştefănescu de 53 de ani din Coteana, angajat al Spitalului Judeţean din Slatina.

A născut acasă


O tânără de 19 ani, din Şerbăneşti a fost nevoită să nască acasă, după ce ambulanţa care trebuia să o ducă la spital a rămas înzăpezită la Brebeni. Ambulanţieri au reuşit să ajungă la ea cu greu, abia în jurul orei 15.00. „La Berebeni ambulanţa s-a împotmolit şi am încercat să intrăm pe la Valea Mare. Un utilaj de deszăpezire a mers în faţa salvării, să îi facă drum“, a povestit Ioan Ciugulea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Liana Floarea a sunat la ambulanţă ieri dimineaţă, când au apucat-o durerile naşterii, dar a ajuns la spital împreună cu băieţelul pe care l-a născut abia spre seară. Asistenta medicală din comună a ajutat-o să nască, iar ambulanţierii au ţinut legătura cu ea în permanenţă.„Atât femeia cât şi copilul se simt bine, dar se află sub supravegherea medicilor. Tânăra a fost adusă la spital cu ambulanţa, după ce a născut acasă, ieri“, a spus Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite