Slatina: Mărţişoarele sfidează criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce comercianţii de mărţişoare deosebite, placate cu aur sau aduse din ţări îndepărtate sunt mulţumiţi de vânzări, ceilalţi se plâng că nu vând mai nimic.

Bulevardul AI Cuza din Slatina „geme“ de comercianţii de mărţişoare, care şi-au aşezat tarabele de o parte şi de alta a trotuarului chiar şi cu o săptămână mai devreme de 1 martie. La intrarea pe „aleea mărţişoarelor“, o femeie îşi freacă mâinile de bucurie, este mulţumită de vânzare. „Nu pot să spun că nu merge, ba dimpotrivă. Am avut succes anul acesta, dar am şi mărţişoare deosebite aduse din Eleveţia. Cel mai bine s-au vândut coşarii despre care se spune că aduc noroc, răvaşele şi chiar şi orhideele la 10 lei“, spune Jeni Vărzaru. La două tarabe mai încolo de aceasta doi tineri îşi cheamă clienţii. „Haideţi să vă dau un mărţişor deosebit“, spune unul dintre ei. Pe masa lor se găsesc numai broşe, lănţişoare, brăţări sau cercei, toate placate cu aur. Şi preţurile sunt pe măsură, pornesc de la 20 lei şi pot ajunge chiar şi la 40 lei. Chiar şi aşa comercianţii spun că vânzarea a mers prea bine. „Nu ne plângem, a mers chiar mai bine decât ne aşteptam, ţinând cont că este criză. Avem mărţişoare deosebite pentru doamne“, spune Marian Peleşteanu.

Slătinenii spun că oferta este bogată

Nu toţi comercianţii îşi freacă mâinile de bucurie. Chiar dacă au mărţişoare şi la 50 de bani, mulţi spun că nu merg deloc vânzările. „Nu are lumea bani şi normal că nici nu vindem mai nimic. Ce să facem? Să sperăm că mâine sau zilele următoare o mai cumpăra cineva că până acum nu am făcut mai nimic“, spune indignată Vasilica Ciorâia. Vizavi de aceasta, o altă femeie îşi aranjează mărţişoarele pe masă şi se plânge de cât de prost merge vânzarea. „Nu merge deloc, lumea nu mai are bani nici măcar pentru a face cadouri de 1 martie“, spune aceasta. Slătinenii aflaţi la cumpărături pentru 1 martie spun că oferta este bogată şi au din ce să aleagă cele mai frumoase cadouri pentru persoanele dragi. „Sunt foarte mulţi comercianţi şi îmi plac foarte mult mărţişoarele de anul acesta. Am luat deja câteva pentru colegele de la muncă, iar acum caut ceva deosebit pentru soţie şi pentru fata mea. Când vine vorba de ele nu mă uit la bani“, a spus Laurenţiu Ciobanu, de 41 ani.


INFO BOX
Mărţişoare între 50 de bani şi 40 lei


Comercianţii din Slatina au mărţişoare pentru toate buzunarele. Cele mai ieftine sunt 50 de bani, dar preţul lor poate ajunge chiar şi la 40 de lei. Broşele care sunt şi în acest an la modă pot fi cumpărate cu 2 lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite