Slatina: Marius Şofaru face naveta prin ţară doar ca să patineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şofaru
Marius Şofaru

Când intră pe gheaţă, Marius impresionează pe toată lumea cu mişcările şi salturile pe care le execută ca un adevărat profesionist.

În urmă cu şase ani şi-a pus pentru prima dată patinele. A fost fascinat de acest sport, iar de atunci, în fiecare iarnă, este nelipsit de pe patinoar. Este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Alexe Marin din Slatina şi este printre puţinii băieţi din şcoala lui care ştiu să patineze. „Prima dată când m-am dat cu patinele a fost la Bucureşti. Am zis să încerc şi eu, să văd cum este. Îmi aduc aminte că am căzut de foarte multe ori pentru că nu ştiam să-mi ţin echilibrul, dar asta m-a ambiţionat şi mai mult să învăţ să patinez. Doar atunci când eşti pe patine poţi să-ţi dai seama cât de frumos este acest sport“, a povestit Marius.

Instructor pentru prieteni

De când s-a deschis patinoarul în oraş, nu este seară în care să nu vină împreună cu prietenii şi să le dea lecţii. „I-am convins pe mulţi dintre amicii mei să îşi pună patinele în picioare, iar, dacă la început toţi m-au refuzat, acum insistă să îi învăţ“, a spus patinatorul.
Pasiunea pentru patinaj îl face ca în fiecare iarnă să ia patinoarele din ţară la rând. Nu poate să aştepte până se deschide patinoarul din Slatina, aşa că îşi face bagajul şi pleacă unde aude că s-a deschis câte un patinoar. Cel mai mult îi place cel de la Bucureşti, acolo unde a învăţat prima dată să patineze. „De fiecare dată mă interesez unde anume se deschide primul patinoar. De obicei, primul din ţară se amenajează la Bucureşti, fiind şi cel mai mare. După aceea se deschide în Craiova şi în Slatina. Ca să nu pierd nicio ocazie de a patina, îmi fac bagajul şi plec pentru câteva ore de patinaj. La Bucureşti mă duc la un văr de-al meu şi stau la el, iar de la Craiova, fiind mai aproape, mă întorc în aceeaşi zi“, a spus Marius.

A învăţat singur să facă acrobaţii

A participat şi la câteva concursuri de amatori şi ar vrea să se organizeze mai multe întreceri de gen, la care să se înscrie cât mai mulţi patinatori. Se gândeşte să organizeze şi la Slatina astfel de competiţii atunci când colegii şi prietenii pe care îi învaţă să patineze vor fi pregătiţi pentru concursuri.
Dacă mergi la patinoar, pe Marius îl poţi recunoaşte foarte uşor, pentru că este singurul care execută acrobaţii ca un patinator profesionist. Din sutele de ore petrecute pe gheaţă, a învăţat foarte multe scheme şi de fiecare dată când merge la patinoar impresionează pe toată lumea prin talentul său şi prin uşurinţa cu care execută şi cele mai grele salturi. Ar vrea să devină antrenor pentru că are deja experienţă, dar patinajul nu este un sport foarte cunoscut în România. „Eu am învăţat singur să fac acrobaţii şi nu înţeleg de ce mulţi tineri nu vin la patinoar. Este un sport relaxant, frumos şi nu este greu să înveţi. Mi-ar plăcea să fiu antrenor, dar la noi în ţară nu se face performanţă în patinaj“, a spus Marius.

Întrebări şi răspunsuri
Te-ai gândit să devii patinator profesionist?
M.Ş.: La început asta îmi doream, dar acum este prea târziu. Îmi place foarte mult să patinez şi mi-aş dori să rămân în continuare pe gheaţă.
De ce întâmplări hazlii ai avut parte?
M.Ş.: Acum un an, când eram pe patinoarul din Slatina, aveam ceva viteză, iar la un moment dat un copil s-a dezechilibrat şi a ajuns în faţa mea. Ca să pot să-l evit, am sărit peste el şi aşa am scăpat amândoi cu bine.

Ce-i place
„În timpul liber, să ies cu prietenii în oraş sau să mă uit la un film. Îmi plac oamenii curajoşi, deschişi către nou şi cei care ştiu să-şi trăiască viaţa. Mă bucur când văd pe patinoar părinţi cu copiii de mână, învăţând împreună.“
Ce nu-i place
„Nu suport oamenii mincinoşi, cei cu două feţe şi cei invidioşi. Nu îmi place să stau ore în şir la calculator, aşa cum fac mulţi tineri din ziua de astăzi care uită să mai plece din faţa monitorului. Simt nevoia să fac mişcare, să stau în aer liber.“

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite