Slatina: Marius Mitrache urcă pe clădiri la serviciu şi pe munte în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se caţără pe ziduri, trece prin foc şi apă pentru a salva oamenii aflaţi în primejdie. Nu este vorba de Spiderman. Este pompier în cadrul ISU Olt şi este cel mai bun căţărător din judeţ.

Este plutonier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt şi este cel mai bun căţărător dintre toţi pompierii olteni. În fiecare an câştigă probele sportive care se desfăşoară la nivel de judeţ, atât la individual cât şi alături de echipă,  fiind campion absolut la proba „scara de fereastră”.  „Din liceu îmi doream să mă fac pompier. După ce am absolvit Şcoala Militară m-am angajat în cadrul ISU Olt. Îmi place foarte mult meseria pe care o am pentru că prin intermediul ei îi pot ajuta pe oameni”, a spus tânărul pompier. În cadrul concursului zonal desfăşurat anul trecut a obţinut cel mai bun timp. A escaladat cu ajutorul scării de fereastră trei etaje în numai 21 de secunde. Chiar dacă are rezultate foarte bune atât la probele sportive cât şi la serviciu, pompierul oltean este foarte modest. „Este proba mea preferată, iar pentru acest concurs mă antrenez 90 de zile pe an.  Sunt mulţi colegi din ţară mult mai buni la această probă şi sper ca prin multă muncă să mă clasez la concursurile viitoare printre cei mai buni”, mărturiseşte Marius.

Fiul său vrea să devină pompier

Printre pasiunile tânărului pompier se regăsesc pescuitul, înotul şi drumeţiile pe munte alături de familie şi prieteni. „În concedii merg alături de familie la munte. Atunci când sunt liber îmi place să merg la pescuit sau la sala de forţă să mă antrenez. Mă relaxează foarte mult o partidă de pescuit alături de prieteni”, spune Marius. Are un băiat de doi ani şi îşi doreşte ca cel mic să calce pe urmele sale şi să devină pompier. Lucian nu pierde niciun concurs şi vine să îl încurajeze pe tatăl său care se caţără pe clădiri la fel ca eroul său preferat, Spiderman.

Profil:
Născut: 23.06.1982, Slatina
Studii: Şcoala Militară „Pavel Zăgănescu”, Judeţul Prahova
Familie: Căsătorit, un băiat

Întrebări şi răspunsuri:
Ai folosit în timpul unei intervenţii scara de fereastră?
De foarte multe ori.  Ultima dată am urcat cu ajutorul scării de fereastră până la etajul trei pentru a debloca o uşă a unui cetăţean care îşi uitase cheile în apartament şi rămăsese pe afară. Am intrat pe geam, i-am deschis uşa şi l-am poftit înăuntru.

Din ce este format echipamentul de concurs?
Faţă de cel de intervenţie este mult mai uşor. Este vorba de trening şi adidaşi uşori cu o talpă cât mai aderentă. Chiar şi scara de concurs este mai uşoară şi mai scurtă decât cea de intervenţie. Scara de intervenţie are 4.20 metri şi cântăreşte 12 kilograme, iar cea de concurs are 3.80 de metri şi are o greutate de opt kilograme

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite