Slatina: Marius Mieluş, voluntar la Crucea Roşie, pasionat de sportul rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joacă fotbal din clasa a II-a şi face parte  din echipa Liceului cu Program Sportiv Slatina. În timpul Liber este voluntar în cadrul Crucii Roşii, filiala Olt.

Este pasionat de sport şi mişcare încă din copilărie şi spune că niciodată nu s-ar putea lăsa de sportul rege. Pasiunea pentru fotbal a moştenit-o de la tatăl său, care la rândul lui a fost fotbalist. Este elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Slatina şi este unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din liceu. Postul lui preferat este cel de fundaş şi reprezintă stâlpul din defensivă al echipei Liceului Sportiv cu care, în urmă cu trei ani, a obţinut locul doi la turneul naţional desfăşurat la Piteşti. Echipa sa de suflet este Universitatea Craiova şi visează ca într-o bună zi să ajungă să joace pentru Ştiinţa. „Joc fotbal de când mă ştiu. La noi în familie toată lumea a jucat fotbal. Tatăl şi unchiul meu au jucat fotbal în tinereţe şi mi-au insuflat şi mie această pasiune. În primul rând, practic acest sport pentru că te menţine în formă şi te dezvoltă atât fizic cât şi psihic. Este un sport foarte frumos, iar dacă ai noroc şi eşti ambiţios, poţi câştiga foarte mulţi bani. Sper ca în viitorul apropiat să îmi câştig proprii bani”, a spus Marius.

"Îmi place foarte mult să ajut oamenii"

În afară de pasiunea pentru fotbal, în timpul liber, Marius se alătură unei cauze nobile. De un an de zile este voluntar în cadrul Crucii Roşii, filiala din Olt. Îi place să fie de folos în cadrul campaniilor organizate de Crucea Roşie şi se implică activ la fiecare acţiune de voluntariat. Este o persoană calmă, comunicativă căreia îi face plăcere să ajute copiii şi bătrânii. Anul acesta Marius a fost voluntar în campania „Începe şcoala! Dar unde sunt jucăriile?”, unde a strâns jucării pentru grădiniţele din judeţul Olt. “Îmi place foarte mult să ajut oamenii. M-am înscris în cadrul Crucii Roşii pentru a face ceva folositor pentru bătrâni şi copii. Sunt foarte încântat de ceea ce fac aici şi recomand tuturor tinerilor să se înscrie ca voluntari. Am participat la foarte multe acţiuni organizate atât în oraş, dar şi în judeţ, iar cel mai mult m-au impresionat cele în care ajutăm bătrânii din cămine”, a spus tânărul slătinean.

Vrea să devină poliţist


 Marius şi-a făcut deja planurile pentru viitor. Se pregăteşte intens în fiecare zi pentru a urma cursurile Şcolii de Poliţie de la Câmpina. Vrea să devină poliţist pentru că această meserie îi oferă un loc de muncă stabil. “În fiecare zi învăţ şi mă antrenez pentru examenul de la şcoala de poliţie. Este o meserie onorabilă care îţi oferă posibilitatea de a fi în contact tu oamenii tot timpul. Este un loc de muncă stabil, iar salariul este destul de bun”, ne-a mărturisit plnurile sale de viitor Marius.


Născut: 11,02,1992, Slatina
Studii: elev în clasa a XII-a, LPS
Idealuri: Vrea ca tinerii să se implice mai mult în acţiunile de voluntariat

Ce-i place
Să-mi petrec timpul liber alături de prieteni, să joc fotbal şi să fac sport. Apreciez foarte mult oamenii serioşi care se ţin de cuvânt şi îmi plac persoanele care sunt sincere şi nu au nimic de ascuns. Modelul meu în viaţă este Cristi Chivu.


Ce nu-i place
Oamenii prefăcuţi şi invidioşi. Nu am suportat şi nici nu o să suport niciodată oamenii care stau degeab şi nu fac nimic, cei care nu depun nici cel mai mic efort pentru a realiza ceva în viaţă. Nu-mi plac mincinoşii.


Care dintre acţiunile de voluntariat ţi-au plăcut?
 Mi-a plăcut foarte mult atunci când am împărţit pe stradă bomboane şi ciocolată copiilor,  de 1 iunie. Erau foarte fericiţi atunci când primeau cadourile. O altă acţiune interesantă a fost atunci când am oferit cadouri bătrânilor din cămine. Lacrimile de fericire ale acestora m-au impresionat foarte mult.

Ce părere ai de echipa naţională a României?
 Care echipă? Nu se poate numi echipă la cum joacă în momentul de faţă. Cea mai bună naţională din toate timpurile a fost cea în care a evoluat Hagi, Petrescu, Ilie Dumitrescu şi mulţi alţi fotbalişti talentaţi. Ca să faci performanţă trebuie să joci din plăcere, nu pentru bani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite