Slatina: Marilena Ştefan este profa de engleză a poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A îndrăgit limba engleză încă din copilărie şi visa ca într-o bună zi să devină profesoară. Prin multă muncă şi o voinţă de fier visul din copilărie i s-a îndeplinit, iar acum predă cadrelor din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) limba lui Shakespeare.

Iubeşte ceea ce face şi se implică în toate activităţile catedrei de limba engleză din cadrul Şcolii de Poliţie Nicolae Golescu din Slatina. „Îmi doream să învăţ limba engleză încă din clasa a II-a şi.i-am convins pe părinţii mei să mă dea la pregătire. M-a atras de prima dată prin manualele viu colorate, prin melodicitatea ei şi mai ales prin cuvintele care îmi sunau atât de bine când erau rostite în engleză. Am avut şansa ca după terminarea facultăţii să fac parte din catedra de limba engleză , care reprezintă astăzi un brand în cadrul instituţiilor de învăţământ ale MAI”, povesteşte Marilena Ştefan.

A învăţat engleză mii de poliţişti

Îi învaţă pe poliţişti să vorbească engleza cu diferite accente sau să comunice în limbaj de jargon pentru a înţelege şi a lupta cât mai eficient împotriva infractorilor. De asemenea la finalul cursului de engleză poliţiştii învaţă să stăpânească terminologiile specifice care îi pot ajuta în străinătate la soluţionarea anchetelor în cazurile foarte importante de combatere a criminalităţii sau a întocmirii de rapoarte specifice ţărilor respective. A pregătit de-a lungul timpului poliţişti care şi-au folosit cunoştinţele de engleză cu succes peste hotare în misiunile de menţinere a păcii din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite în Kosovo şi Afghanistan. „De obicei noi, profesorii, le purtăm noroc cursanţilor noştri. Cea mai mare recompensă în această meserie este atunci când vezi că elevii tăi ajung oameni foarte pregătiţi”, mărturiseşte profesoara de engleză a poliţiştilor slătineni.

A contribuit la o pregătire modernă a poliţiştilor

Ca o încununare a pasiunii cu care îşi face treaba, Marilena a fost inclusă într-un program de pregătire a profesorilor de limba engleză din cadrul MAI şi a lucrat împreună cu alţi profesori la elaborarea unor  metode de pregătire conform cu cele stabilite de cadrul european de cunoaştere a limbilor străine. „Cu această ocazie am demonstrat că suntem cel puţin la fel de bine pregătiţi ca şi colegii din ministerele similare ale altor ţări. Mă simt onorată că am făcut parte din acest program şi că am putut contribui la dezvoltarea metodelor  de pregătire a poliţiştilor. A fost o experienţă deosebită, unică atât ca om cât şi ca profesor”, încheie profa de engleză a poliţiştilor.


Profil

Născută: 28.04.1975, Slatina
Studii:
Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti
Experienţă:
Este de 14 ani profesoară de engleză la Şcoala de Poliţie din Slatina
Familie: căsătorită


Cum trebuie să fie un profesor?
M.Ş:
În primul rând trebuie să-i placă ceea ce face. Trebuie să aibă multă răbdare şi să fie foarte comunicativ cu elevii. Trebuie să ştii să-i faci pe elevi să înţeleagă şi să le placă limba engleză.

Ce metode de pregătire a elevilor folosiţi?
M.Ş:
Avem unul dintre cele dotate laboratoare de limbi străine. Se învaţă după cele mai moderne metode de pregătire iar tehnica şi dotările sunt asigurate în baza unmui parteneriat între centrul nostru şi British Council”

Ce-i place
Cititul este principala mea pasiune. Îmi place să-mi petrec timpul liber alături de familie şi prieteni, iar atunci când se poate să vizitez locuri noi pe unde nu am mai fost.

Ce nu-i place
Reproşez deprecierea nivelului de cunoştinţe şi de cultură generală a tinerilor. Nu-mi place dezinteresul faţă de lectură şi faţă de redescoperirea adevăratelor valori.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite