Slatina: Marian Toma vrea să cânte în Ansamblul Academiei de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzica e marea lui pasiune şi nu ar renunţa niciodată la ea. Îşi doreşte să ajungă un interpret cunoscut, dar în acelaşi timp vrea să devină un bun  poliţist.

Când vorbeşte despre muzică parcă i se luminează faţa. Nu împlinise nici trei ani când a început să cânte pentru prima oară, iar acum înveseleşte oltenii cu cântecele lui. Cel mai mult îi place muzica etno, dar nu ezită să cânte nici muzică uşoară sau populară. “Aveam vreo trei ani când început să cânt. Nu ştiam să vorbesc bine, dar fredonam diferite versuri. Auzeam muzică în maşină la tata sau la televizor şi cântam şi eu prin cameră. Părinţii m-au dus la pregătire. De Crăciun, tata mi-a cumpărat o chitară şi am învăţat să cant şi la acest instrument”, povesteşte Marian Toma.
Când a împlinit şapte ani, părinţii l-au înscris la Şcoala Populară de Artă. A urmat apoi Liceul de Muzică Nicolae Titulescu, unde a luat lecţii în particular. “Am cântat cu vocea, la chitară, dar am învăţat să cânt şi la pian. După ce m-am acomodat cu chitara, am cântat şi cu vocea, în acelaşi timp. Mă acompaniam. Acum cânt doar cu vocea, chitara nu prea se mai cere“, spune Marian. Au urmat zeci de spectacole în ţară în care a cucerit publicul cu melodiile lui.

A cântat la Mamaia şi la Cerbul de Aur

Marian i-a insuflat această pasiune şi sorei sale. Acum cântă amândoi la spectacole, nunţi, botezuri, dar şi la petrecerile la care sunt chemaţi. De curând au scos un albun, iar în prezent lucrează la al doilea. „Îmi place muzica uşoară, mai ales cea din anii 80’. Din repertoriul internaţional îmi place foarte mult de Michael Bolton. De la noi, îi îndrăgesc pe Adrian Daminescu, Ştefan Bănică, Cristi Nucă, Constantin Măgureanu şi Nelu Ploieşteanu”, mai spune tânărul.
A participat la spectacole precum Mamaia, Callatis şi Cerbul de Aur. Deşi muzica îi ocupă foarte mult timp, Marian nu neglijează nici şcoala. Este elev în clasa a XII –a la Colegiul Naţional Ion Minulescu şi se pregăteşte să urmeze Academia de Poliţie. „Întotdeauna îmi fac timp şi pentru învăţat pentru că nu vreau să renunţ la şcoală pentru muzică. Pe această cale vreau să le mulţumesc profesorilor mei pentru că mă înţeleg atunci când întârzii la ore. Le mulţumesc de asemenea părinţilor care m-au susţinut tot timpul, domnului Paul Stănescu, Costinel Alexandrescu şi domnului colonel Valentin Voicu. M-au ajutat foarte mult şi datorită lor am devenit cunoscut. Vreau ca după liceu să urmez Academia de Poliţie Bucureşti pentru că îmi doresc să devin poliţist. Nu voi renunţa la muzică, va rămâne pasiunea mea de care mă voi ocupa în timpul liber. Îmi doresc să ajung la Ansamblul Ciocârlia Bucureşti, unde sunt numai poliţişti”, a încheiat  Marian.


Profil:
Născut. 7 februarie 1992 la Slatina
Studii. Şcoala Populară de Artă Slatina şi Liceul de Muzică Nicolae Titulescu din Slatina
Idealuri. Îşi doreşte să devină un interpret cunoscut

Ce-i place
Animalele şi muzica bună. Îmi place să îmi petrec timpul liber cu prietena mea, să mă plimb şi să călătoresc.

Ce nu-i place
Anturajele. Nu suport bârfa şi minciunile. Nu îmi place mâncarea de la fast-food şi urăsc să merg pe motocicletă.

Întrebări şi răspunsuri:
Te-ai gândit vreodată să renunţi la muzică?
Nu, niciodată. Muzica e viaţa mea. În ea îmi găsesc relaxarea şi buna-dispoziţie. Atunci când sunt supărat sau nervos cânt ceva şi îmi revin imediat. N-aş putea să renunţ vreodată la muzică.

Ai sfătui pe cineva să urmeze o carieră în muzică?
Da. Nu e o meserie uşoară şi nu o poate face oricine, dar e foarte frumoasă şi merită tot efortul. Se câştigă din muzică şi merită să ai o asemenea carieră. Bineînţeles, dacă ai voce  şi ambiţie. Altfel, nu poţi face treabă bună.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite