Slatina: Maria Raliţă, medaliată după un an de gimnastică aerobică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu un an a început să frecventeze Cercul de Gimnastică Aerobică de la Palatul Copiilor din Slatina. A reuşit să câştige deja câteva premii la concursuri din întreaga ţară. Vrea să ajungă o gimnastă faimoasă.

Energia specifică fiecărui copil a fost cea care a dus-o în sala de gimnastică de la Palatul Copiilor Adrian Băran din Slatina. Mama sa a fost cea care i-a recomandat acest sport. „Părinţii mei îşi doreau ca eu să am o activitate extraşcolară, dar nici eu, nici ei nu ştiam ce să fac. Până la urmă mama mea mi-a recomandat gimnastica aerobică. Mi-a plăcut din prima ideea şi am fost curioasă să încerc. Nu am vrut să fac muzică sau desen“, povesteşte Maria Raliţă. De când a păşit pentru prima oară în sala de sport a fost fascinată de gimnastică. Nici sfoara sau roata nu au speriat-o. „Mi-a plăcut din prima. Era ceva nou pentru mine şi când vedeam toţi copiii de acolo cât de frumoşi erau, mi-am dorit şi eu să învăţ ca să fiu ca ei“, explică copila.

Premii I, II sau III

Ambiţia şi perseverenţa micuţei şi-au spus cuvântul. La numai câteva luni după ce a făcut cunoştinţă cu gimnastica, Maria a început să participe la competiţii. La primul concurs care a avut loc la Târgu-Jiu Maria a avut şi cele mai multe emoţii. „Nu mi-a fost frică nici de juriu, nici de spectatori, dar am avut emoţii pentru că nu ştiam cum e la competiţii, aceea fiind prima. M-am mai încurcat puţin dar nu e nicio tragedie. Se mai întâmplă“, spune Maria. Au urmat şi alte concursuri la Petroşani, Giurgiu sau Arad, iar gimnasta slătineancă a reuşit întotdeauna să urce pe podium. „Am câştigat numai premii I, II sau III. Am acasă multe diplome şi medalii de care sunt foarte mândră“, mărturiseşte Maria.

Şcoala şi gimnastica, principalele activităţi

Deşi are numai 8 ani, copila se împarte între şcoală şi sport. Este o elevă bună, cu multe FB-uri, iar materia ei preferată este lima română. Timpul pentru joacă este redus în timpul şcolii, învăţătura şi gimnastica fiind principalele sale preocupări. „Îmi este greu în timpul şcolii, pentru că merg de 3-4 ori pe săptămână la gimnastică, şi când mă întorc de acolo trebuie să-mi fac temele. Nu prea mai am timp să mă joc“, spune Maria. Despre planurle de viitor nu poate spune prea multe. Este prea mică pentru asta. Acum se visează o gimnastă cunoscută. „Când voi fi mare vreau să fiu gimnastă. Asta îmi place cel mai mult să fac şi îmi doresc ca şi peste 10-15 ani să fac sfoara, şpagatul sau roata chiar dacă acum nu prea îmi iese“, povesteşte micuţa.





Profil
NĂSCUTĂ. 7 mai 2002, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a II la Şcoala Generală Vlaicu Vodă din Slatina
FAMILIE. Are un frate mai mic

Ce-i place
•• „Iubesc gimnastica. În timpul liber îmi place să mă joc cu prietenele mele cu păpuşile, să mă joc pe calculator şi să mă uit la desene animate. Îmi plac copiii cuminţi şi cei care nu vorbesc prostii, iar toate prietenele mele sunt aşa“.

Ce nu-i place
•• „Nu-mi place când prietenele mele se joacă şi cu alte fete, sunt geloasă. Nu suport salata de vinete şi nu mănânc niciodată. Nu-mi place muzica lui Michael Jackson“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce planuri ai pentru vacanţa de vară?
M.R.: O să stau acasă şi o să mă relaxez. În această vară nu am să plec în concediu cu familia pentru că mama mea a avut o problemă de sănătate şi nu putem merge la mare, unde îmi place mie cel mai mult. Dar mă mai duc pe la plajă la noi în oraş. Am să fac şi teme şi o să mă joc mult.

•• Ce îi sfătuieşti pe copiii care vor să facă gimnastică?
M.R.: Trebuie să le placă sportul, în special gimnastica. Este foarte important să se ţină de treabă şi să meargă ori de câte ori zice profesorul la sala de sport. Ambiţia şi perseverenţa sunt cele mai importante secrete ale unui sportiv bun. Eu merg şi de 3-4 ori pe săptămână.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite