Slatina: Maria Nicola, stilista care predă lecţia culorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este ca un doctor pentru clientele ei şi după ce a pus diagnisticul corect, transformă radical femeia care a ajuns pe scaunul din salon.

Culoarea şi frumosul au pasionat-o dintotdeauna, dar nu ea şi-a ales meseria, ci meseria a ales-o pe ea. „Am făcut cursuri de contabilitate şi am descoperit că nu mi se potrivea. Nu eram în stare să stau închisă într-un birou. Am început să fac şi alte cursuri ca să descopăr ce mi se potriveşte cu adevărat. La un moment dat am trecut pe lângă sala unde preda o stlistă care le explica elevilor ei cum a evoluat coafura de-a lungul timpului, că acum se folosesc foarfece foarte scumpe, de mii de lei, că se apropie de artă. Am intrat să o ascult şi aşa am descoperit care este vocaţia”, a povestit Maria Nicola.
Încă din copilărie i-a plăcut să picteze şi să deseneze, iar acum culoarea a devenit un element important în viaţa ei. „Când eram mică şi vorbeam cu oamenii şi le desenam hainele. Avem schiţe cu doamne cu pălării, cu rochii de epocă, dar nu am făcut niciodată un curs de pictură. Am găsit însă un refugiu, acum pictez părul şi faţa. Sunt pasionată de culori. Mă inspiră, iar dimineaţa trebuie să mă îmbrac într-o anumită culoare care reflectă starea mea de spirit”, a povestit stilista.

Predă cursuri de stiling

Cel mai mare vis al ei a fost să aibă propria afacere şi şi-a propus ca înainte de a împlini 30 de ani să îşi deschidă un salon. „Am absolvit Academia Blondi din Bucureşti şi am spus că aşa o să se numească şi salonul meu. Am lucrat într-un salon din Slatina, apoi am hotărât să îmi deschid propria mea afacere. Ştiam că dacă nu o fac înainte de a împlini 30 de ani, nu o să mai am nicio şansă apoi pentru că se spune că după această vârstă curajul începe să îţi scadă. Aşa că pe 1 iunie am deschis, iar pe 18 iunie am împlinit 30 de ani”, a spus Mari.
Acum este şi profesoară pentru tinerele care vor să înveţe meserie în salonul ei şi cu multă răbdare le destăinuie tainele acestei meserii. „Nu au devenit profesioniste decât cele care au vrut să înveţe cu adevărat. Eu le explic, le spun care sunt cerinţele, dar unora li se pare prea complicat”, a spus stlista.

„Trebuie să zâmbeşti mereu”

Ştie că această meserie are două secrete, profesionalismul şi zâmbetul. Dacă îţi întîmpini clienta cu zâmbetul pe buze, atunci ai câştigat-o. „Contează foarte mult modul în care te porţi cu clientele. Trebuie să zâmbeşti mereu. Înseamnă foarte mult. Pe tine nu te costă nimic, iar clienta se simte bine”, a spus Mari.
Clientele pretenţioase sunt specialitatea ei şi a învăţat cum să câştige încrederea. „Cu cât clienta este mai pretenţioasă, cu atât îmi place mai mult pentru o privesc ca pe o provocare. Ştiu că trebuie să fiu cea mai bună. Când o clientă cu pretenţii la salon, fac tot posibilul să fie a mea”, a spus stlista.




NĂSCUTĂ
18 iunie 1975, Caracal, judeţul Olt
STUDII
Facultatea de Geografie Spiru Haret, filiala Slatina
FASMILIE
un băieţel


CE-I PLACE
Aş călători la nesfârşit şi aş face mult sport dacă aş avea timp. Sunt o persoană energică, nu pot sta degeaba. Vreau să fac echitaţie pentru că îmi plac foarte mult caii.


CE NU-I PLACE
Nu suport oamenii delăsători. Eu sunt o perfecţionistă şi cer acelaşi lucru şi celor cu care lucrez. Le spun mereu că dacă ai început un lucru, trebuie să îl şi termini. Nu-mi place agitaţia inutilă.

Ce machiaj şi ce culori se poartă în acest sezon?
S-au lansat trenduri pentru patru tipuri de femei, femeia calmă, blândă, cu nuanţe de calde, deschise, femeia dinamică, de carieră cu nuanţe de maro, femeia romantică, nuanţe de blond şi femeia puternică care merge în cluburi, poartă părul scurt, vopsit închis, care poartă culori tari.


Ce greşeli fac femeile atunci când se aranjează?
Dau foarte puţină atenţie atenţie modului cum se îmbracă. Nu se uită în oglindă şi motivează că nu au timp. Fiecare are două minute la dispoziţie ca să se uite în oglingă atunci când pleacă de acasă. Nu e nevoie decât de foarte puţină atenţie.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite