Slatina: Maria Andreea Chiriac, elevă premiată, pianistă talentată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 10 pe linie la toate materiile şi câştigă de trei ani concursuri de matematică şi limba română, reuşind să găsească însă timp şi pentru cealaltă mare pasiune a sa, muzica.

Maria Andreea Chiriac este una dintre cele mai bune eleve ale Şcolii cu clasele I-VIII Eugen Ionescu din Slatina. Nu o spune ea, ci profesorii săi, mândri şi ei de performanţele Mariei. De mică şi-a dedicat cea mai mare parte a timpului său studiului, iar acum obţine numai rezultate de top la concursurile la care merge, fie că sunt la matematică, limba română sau limbi străine, materiile sale preferate. „Din primii ani de şcoală mi-a plăcut să învăţ, dar în clasa a III mi-am dat seama cât de mult îmi place matematica, pentru că atunci am început să obţin rezultate bune la concursuri. Datorită doamnei profesoare Mariana Năsui dar şi a efortului depus de mine, matematica a devenit una dintre materiile mele de suflet“, povesteşte Maria. Anul trecut a început să se facă remarcată şi la concursurile de limba şi literatura română. „Îmi place limba română, în special gramatica pentru că eu am o minte matematică şi cred că se leagă între ele. În clasa a V-a mi-am descoperit pasiunea pentru această disciplină datorită profesoarei mele Ionela Ciobanu. Dânsa m-a făcut să iubesc această materie. Îmi place şi literatura, să citesc, să scriu. Sunt o fire creativă şi cred că mă ajută“, explică eleva.

Pasionată de pian şi călătorii

La numai 13 ani, Maria se poate mândri cu un bogat palmares, având numeroase medalii şi diplome obţinute la concursurile judeţene, interjudeţene sau naţionale. Cel mai recent premiu, este un loc I obţinut la finele săptămânii trecute la un concurs de limba română. „În clasa a V-a am obţinut premiul III la Concursul naţional de limba română «Poveştile Cangurului», tot anul trecut am luat premiul II la Concursul «+- Poezie» şi am reuşit să mă calific la faza naţională. La Concursul «Evaluare în educaţie» am obţinut premiul I şi la matematică şi la limba română“, spune Maria. Eleva are numai nota 10 la toate materiile, fiind premiată şi de Primăria Slatina pentru rezultatele sale deosebite la învăţătură.
Deşi pare că studiul îi ocupă tot timpul, Maria se dedică şi pasiunilor sale, printre care se numără şi pianul. A studiat acest instrument până în clasa a IV-a, dar a renunţat la această pasiune din cauza şcolii. Anul acesta şi-a făcut loc în orar şi pentru câteva ore de pian. „Când sunt obosită cânt la pian, mă relaxează foarte mult acest lucru, în vacanţe călătoresc, iar în vacanţa de vară merg foarte des la înot“, mărturiseşte Maria. Eleva se pregăteşte pentru o carieră de succes în medicină, dorindu-şi să devină doctor pentru a-i ajuta pe semeni.



Profil
NĂSCUTĂ. 12 martie 1998, Bucureşti
STUDII. Elevă în clasa a VI-a la Şcoala Generală Eugen Ionescu din Slatina
FAMILIE. Singură la părinţi

Ce-i place
•• „Mă relaxez cântând la pian sau citind. Îmi place să merg vara la înot şi să călătoresc. Apreciez oamenii în care pot avea încredere şi cei care pot fi buni prieteni“.

Ce nu-i place
•• „Nu suport persoanele care ascund adevărul. În general tot ceea ce fac, fac cu plăcere, nu am activităţi care nu-mi plac. Detest să mă plictisesc, de aceea încerc să-mi ocup timpul liber“.

Întrebări şi răspunsuri

•• Cum reuşeşti să ai rezultate bune la toate disciplinele?
M.A.C.: Îmi place să învăţ şi cred că datorită acestui lucru dar şi a muncii depuse am aceste rezultate. Limba română îmi place foarte mult, în special gramatica şi îmi plac şi calculele pentru că am o minte matematică. Îmi plac foarte mult şi limbile străine. Dedic studiului aproximativ 5-6 ore în fiecare zi.

•• Ce vrei să te faci când vei fi mare?
M.A.C.: Îmi doresc să mă fac medic, în primul rând pentru că părinţii mei sunt medici şi ştiu de la ei cât de frumoasă este această meserie, şi în al doilea rând pentru că îmi place să ajut oamenii. Ştiu că o să am mult de muncă până când o să-mi ating ţelul, dar cred că tot efortul va fi răsplătit pe deplin.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite