Slatina: Marea asfaltare de 50.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au început Marea Curăţenie de primăvară. Asfaltări în tot oraşul şi curăţenie generală în toate cartierele care ard la buzunare contribuabilul slătinean.

Asfaltări pe străzile principale, dar şi pe străduţele din cartiere şi curăţenie generală în jurul blocurilor pentru a îndepărta mizeriile lăsate de iarna lungă sunt activităţile din ultimele zile ale angajaţilor primăriei „Timp de 23 de zile vom face curat în toate cartierele din oraş şi peste 50 de angjaţi vor fi prezenţi pe străzi cu mături, camioane şi maşini de spălat asflatul. Vrem să îndepărtăm toate gunoaiele care au rămas după ce s-a topit zăpada, dar pentru asta avem nevoie şi de ajutorul locatarilor. Oamenii vor fi anunţaţi cu o zi înainte şi trebuie să îşi mute maşinile ca să putem curăţa parcările”, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina. Vor fi tăiaţi pomii şi vor fi îndepărtate grămezile de nisip care au fost folosite de dezăpezire. În două zile de când a început curăţenia generală, angajaţii primăriei au trecut pe străzile Trandafirilor, Victoriei, Păcii şi în cartierul Progresu.


Sute de tone de nisip împrăştiate iarna, sute de gropi primăvara


Cele peste 400 de tone de nisip care au fost împărşatiate pe străzile oraşului pentru dezăpezire, dar şi lamele care au îndepărtat nemeţii de pe carosabil au lăsat adevărate cratere în astfalt. De aceea autorităţile locale trebuie să cheltuie acum 50 000 de lei pentru plombarea străzilor. „Am început asfaltarea pe principalele bulevarde AI Cuza şi Nicolae Titulescu, după care vom trece la străzile din cartiere. Am alocat pentru plombarea străzilor 50 000 de lei şi sper să nu depăşim această sumă”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.
În timp ce unii slătineni vor să participe la marea curăţenie, alţii sunt deranjaţi de faptul că asfaltarea blochează traficul pe unele artere. „Nici nu a început bine să plombeze şi deja au început problemele. Ambuteiaje, nervi şi pe deasupra, mai lucrează şi pe ploaie”, a spus Titu Săndoi, de 36 de ani, grafician.
„Nu ştiu când o să ajungă în Steaua, dar eu o să ies să îi ajut pentru că trebuie să fie curăţate străzile de tot praful care a rămas după dezăpezire. Cred că toţi ar trebui să dăm dovadă de spirit civic şi să trecem la treabă”, a spus Sanda Danciu, de 49 de ani, cadru didactic.


INFOBOX
Concursul „Slatina, oraş verde, oraş curat”.


Toate asociaţiile de locatari, dar şi blocurile care sunt desprinse din asociaţii se pot înscrie şi pot câştiga premiul cel mare. Primăria Slatina a alocat pentru acest concurs 100 000 de lei, bani care vor fi împărţiţi între blocurile sau asociaţiile care vor fi desemnate câştigătoare. Cele mai frumoase zone verzi vor fi premaite.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite