Slatina: Mămica obeză şi fetiţa ei vor ajunge acasă peste două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria şi fiica sa au fost aduse la Craiova
Victoria şi fiica sa au fost aduse la Craiova

Femeia de 240 de kilograme va fi supusă unui nou set de analiza, iar săptămâna viitoare va ajunge acasă, la Drăghiceni. Victoria şi fetiţa sa au fost trasferate ieri la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Au mai rămas doar două zile până când Victoria Lăcătuş, tânăra obeză din Drăghiceni care a născut pe 18 februarie, se întoarce acasă. Medicii din Capitală au decis ieri să o externeze, iar proaspăta mămică a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova cu o ambulanţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. Atât femeia, cât şi fetiţa sa, Anişoara, se simt bine. "Femeia a fost monitorizată pe tot parcursul drumului. Starea ei este bună. Rămâne la spital încă două zile pentru a fi ţinută sub observaţie şi pentru efectuarea unui nou set de analize pentru testarea glicemiei",a spus Ionuţ Olaru, medic în cadrul SMURD Bucureşti, unul dintre cei care au însoţit-o pe femeie la Craiova.
 
Victoria trebuie să urmeze un tratament


Chiar dacă tânăra mămică şi-a revenit după operaţia de cezariană, ea va fi monitorizată de un medic şi după ce va externată de la spitalul din Craiova. Are nevoie de un plan nutriţional care să o ajute să slăbească, pentru a putea duce o viaţă normală. Deşi are numai 25 de ani, Victoria suferă de obezitate, hipertensiune arteriară şi risc de tromboză venoasă şi trebuie să urmeze tratamente specifice.
Şi Anişoara, fetiţa Victoriei, va fi monitorizată de un medic pediatru. Deşi a avut o greutate normală, de 2,9 kilograme la naştere, micuţa riscă să dezovolte obezitate morbidă. Fericită că cea mică şi mama sa vor ajunge în curând acasă, familia Victoriei nu ia în considerare această problemă. „Ştiu doar că sunt cea mai fericită din lume, pentru că mi-am dorit un copil din tot sufletul, cu orice sacrificiu. Sper să fie bine în continuare. Acum fetiţa este veselă şi sănătoasă“, ne-a spus Victoria.

Anişoara şi mama ei, aşteptate la Drăghiceni


Şi tatăl micuţei, Costică Lăcătuş, de 37 de ani, aşteaptă cu nerăbdare ca soţia şi fiica sa să se întoarcă acasă. Nu a putut fi alături de soţia sa la naştere şi a reuţit să ajungă în Capitală o singură dată, la câteva zile de la naşterea micuţei, pentru că nu a avut bani. „Suntem căsătoriţi de un an şi din prima zi ne-am propus să fim o familie realizată. O să luptăm toată viaţa pentru pruncul nostru", ne-a spus Costică Lăcătuş.


Intrernată în patru spitale

Femeia de 240 de kilograme a fost internată prima dată la spitalul din Caracal, apoi, la începutul lunii februarie, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, unde a stat internată aproximativ două săptămni.  Ajuns apoi la un spital din Craiova, dar pentru că masa din sala de operaţii nu rezisat la greutatea femii, aceasta a fost dusă la Spiotalul Universitar Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde a născut pe 18 februarie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite