Slatina: Mălina Mircescu, elevă premiată, actriţă talentată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubeşte matematica, iar luna aceasta va participa la olimpiada naţională. Este pasionată însă şi de actorie şi face parte dintr-o trupă de teatru.

Pasiunea Mălinei pentru matematică a început pe când ea avea doar patru ani. La vârsta la care alţi copii abia învaţă să vorbească, Mălina, ajutată de bunicul ei, învăţa să socotească. „Matematica îmi place foarte mult de când eram elevă în clasa a II-a, dar eu lucrez la această materie de când aveam patru ani, cu bunicul meu. La început el m-a învăţat ceasul, apoi am învăţat să socotesc. Bunicul m-a învăţat primele noţiuni în matematică şi tot de la el am învăţat să pictez“, povesteşte Mălina Mircescu, elevă în clasa a V-a la Şcoala Generală Eugen Ionescu din Slatina. Dacă bunicul a fost cel care a făcut-o să îndrăgească cifrele şi calculele, dascălii fetiţei au îndrumat-o şi i-au desăvârşit cunoştinţele în acest domeniu. „În clasa a II-a mi-a deschis ochii domnul învăţător Stana Dumitru, iar în clasa a V-a doamna profesor de matematică Popa Graţiela. Dânşii m-au ajutat să acumulez cunoştinţe noi şi m-au sfătuit să merg la concursuri“, explică Mălina.

Medaliată cu aur, argint şi bronz

Se mândreşte cu participări la numeroase concursuri de matematică din ţară, dintre care aminteşte câteva: „În acest an şcolar am participat la Concursul «Isoscel» de la Caracal, unde am obţinut locul I, la «Preda Filoftea» de la Drăgăşani, unde am reuşit să iau tot premiul I. Am mai participat la Concursul «Şcoala cu ceas» de la Vâlcea, de unde m-am întors cu premiul II şi medalie de argint. Sunt calificată la Olimpiada naţională de matematică, care se va ţine pe 28 mai, la Arad“, spune eleva. Mălina se mândreşte cu cele două medalii de aur, una de argint şi una de bronz obţinute la competiţii. Fiind foarte aproape de participarea la concursul naţional, eleva munceşte mult la matematică şi are aşteptări mari de la concurs. „Lucrez 4-5 ore în fiecare zi la matematică, pe lângă cele de la şcoală. Aştept să iau premiu. Atunci când iau menţiune sau niciun premiu la concurs, încep să plâng. Eu învăţ pentru că vreau să fiu printre primii tot timpul şi nu-mi place să mă întreacă cineva“, specifică Mălina.

În timpul liber, pe scenă

Matematica nu este singura ei pasiune. Deşi pare că timpul nu-i mai permite să facă şi altceva, eleva îndrăgeşte actoria, dansul şi desenul. „De la începutul anului şcolar fac parte din trupa de teatru a doamnei Popa Graţiela. Am avut deja o reprezentaţie la Vâlcea, unde mi s-a spus că sunt talentată. La începutul lunii iunie vom merge la festivalul de teatru de la Văleni, unde vom juca piesa «Două loturi». De puţin timp fac parte dintr-o trupă de dans. Îmi place de mică să dansez şi mă bucur că am ocazia să învăţ să fac asta“, încheie Mălina.

PROFIL
NĂSCUTĂ. 2 martie 1999, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a V-a la Şcoala Eugen Ionescu din Slatina
IDEAL. Vrea să devină profesor de matematică

CE-I PLACE
•• „Mă relaxez desenând. Îmi place să joc teatru, să dansez, să lucrez la matematică şi să scriu compuneri la limba română. Îmi plac oamenii sinceri, deschişi şi calzi“.

CE NU-I PLACE
•• „Nu suport să lucrez atunci când sunt obosită. Nu-mi place să mănânc ciorbă de burtă sau de roşii şi tocană de cartofi. Detest minciuna, nu-mi place să mint dar nici să fiu minţită. Nu-mi plac cei care nu sunt serioşi“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce vrei să devii când vei fi mare?
M.M.: Nu sunt decisă, cred că mai am timp de gândire. Pentru că îmi place foarte mult matematica, mi-aş dori să devin profesor, să predau această materie. O am ca model pe profesoara mea, doamna Graţiela Popa. Aş fi încântată să predau tainele acestei disciplinele şi să-i ajut pe cei mici să câştige premii la concursuri.

•• Ce alte discipline şcolare îţi plac?
M.M.: Matematica este preferata mea, dar îmi place foarte mult şi limba română, ador să scriu compuneri. Limbile străine şi istoria sunt alte materii pe gustul meu. Încerc să mă pregătesc la fel de bine la toate, iar ca plan de viitor, îmi doresc să învăţ limba engleză foarte bine. Până acum am obţinut numai note de 10, pentru că îmi dedic foarte mult timp studiului. Modelul meu este Ramona Deaconu, vecina şi colega mea de şcoală, care ia mereu numai premiul I la concursuri. Vreau să o ajung din urmă.


Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite