Slatina: Majorare de tarif pentru transport, cu perioadă de probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de slătineni aleg autobuzul, de trei ori mai ieftin decât taxiul
Mii de slătineni aleg autobuzul, de trei ori mai ieftin decât taxiul

Mii de slătineni aleg transportul în comun, cu cel mai mic tarif pe ţară. Primăria Slatina a majorat, după cinci ani, tarifele, reacţia călătorilor fiind testată din septembrie.

Cinci ani au circulat slătinenii cu autobuzele Loctrans cu bilet de un leu. Sfârşitul lui 2010 le-a adus tarife mai mari, majorarea preţului biletelor şi abonamentelor fiind pusă pe seama evoluţiei indicelui preţurilor de consum şi ratei inflaţiei. Deşi noile tarife au fost aplicate încă din luna septembrie, consiliul local a aprobat hotărârea abia pe 8 decembrie. „Prin septembrie am aplicat noile tarife, mergând pe principiul unei luni de încercare, să vedem cum reacţionează oamenii. Nu am avut plângeri, pentru că majoritatea clienţilor noştri se aşteaptau de mult la măriri. Aşa că de la 1 octombrie am aplicat noile preţuri. Cum n-am avut nicio divergenţă cu călătorii, hotărârea a fost aprobată acum şi de consiliul local.”, arată Liviu Mircea Dan, directorul societăţii de transport în comun aflată în subordinea Consiliului Local Slatina. Călătorii nu se plâng de preţ, mai ales dacă raportează costul unei călătorii cu autobuzul la cel al unei curse cu taxiul. „Merg frecvent cu autobuzul şi nu mi se pare scump. Economisesc zilnic pentru alte trei călătorii faţă de o cursă cu taxiul până acasă”, ne-a spus Ioana Prepeliţă, unul dintre călători.

autobuz Loctrans

Pe unele trasele, autobuzele circulă arhipline


Peste 6000 de călători pe lună
Loctrans pune la dispoziţia transportului intern 14 autobuze: zece cu capacitate de 70 de locuri (20 pe scaune) şi patru cu capacitate de 100 de locuri (34 pe scaune). Pe cele 13 trasee se efectuează 50 de curse pe zi. „Lunar, avem în medie circa 6000 de călători cu bilet. Abonaţi sunt în jur de 600, dintre care jumătate cu reducere de 75% pentru elevii care învaţă la Liceul Agricol şi cei care locuiesc în Cireaşov şi Satu Nou şi de 50% pentru ceilalţi elevi şi studenţi. Avem cel mai mic preţ pe ţară. Din 2005 doar Slatina şi Târgovişte au aplicat tarif de un leu”, mai spune directorul.
Mărirea nu este semnificativă, la preţul unui bilet fiind adăugaţi 50 de bani. Noile tarife sunt: bilet 1 călătorie- 1,50 lei, bilet 2 călătorii- 2,50 lei, abonament 1 călătorie- 33 lei/ lună şi 18 lei/ 15 zile, abonament 2 călătorii- 49 lei/lună şi 26 lei/15 zile, abonament 4 călătorii- 66 lei/lună şi 35 lei/15 zile.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite