Slatina: Mafiotu’, dat afară din sala de judecată după ce a făcut-o mincinoasă pe procuroarea DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, miercuri seară, un nou recurs în cazul poliţiştilor din Olt, Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa, arestaţi pentru cămătărie.

Cei doi poliţişti, Constantin Enache, zis Mafiotu, dar şi celelalte 10 persoane arestate în acest caz au rămas în închisoare  pentru încă 16 zile. Părinţii agenţilor spun că au şi pierdut numărul recursurilor şi pe cel al cererilor pe care le-au făcut pentru eliberarea celor doi. “Am făcut în jur de cinci-şase recursuri şi vreo şapte sau opt cereri de eliberare a fiului meu pentru că am constatat că dosarul  în care este anchetat nu a fost citit. Dacă cineva l-ar răsfoi cu atenţie, ar vedea că împotriva băiatului meu nu există probe. În situaţia asta, ce pericol poate prezenta el? Constantin Enache, despre care se spune că ar fi liderul grupării, a spus de atâtea ori în faţa instanţei că l-a cunoscut pe fiul meu la închisoare. La fel au declarat şi celelalte personae arestate în acest dosar”, a spus Paul Veţeanu, tatăl agentului Marius Veţeanu.

image

Paul Veţeanu încă mai speră ca fiul său să fie eliberat

Amendaţi cu 500 de lei

Constantin Enache, zis Mafiotu’, liderul grupului arestat, a continuat să acuze poliţiştii şi procurorii, care, spune el, ar fi în spatele arestării sale. Mafiotu’ a fost amendat şi a fost dat afară din sala de judecată, după ce a făcut-o mincinoasă pe procuroarea DIICOT Dolj. La fel au păţit şi alţi membri ai grupului, care au început să ţipe în sală. “E vorba de cinci sau şase inculpaţi, printre care şi Constantin Enache. Aceştia au început să vocifereze şi au spus că e o înscenare. Au fost amendaţi cu câte 500 de lei fiecare, pentru tulburarea liniştii publice. Ulterior au fost reintroduşi în sală pentru a li se comunica faptul că recursul a fost respins, iar aceştia şi-au cerut scuze”, a explicat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

image

Elena Paţa spune că şi-a pierdut încrederea în justiţie

“Magistraţii îşi bat foc de noi”

Familia lui Marius Veţeanu încă mai speră ca acesta să fie eliberat. “Încă mai sper să se facă dreptate, iar fiul meu să fie eliberat. Am făcut memorii la Ministerul Justiţiei, la Preşedintele României, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar încă nu am primit un răspuns. Sper ca cineva să se sesizeze şi să ne ajute. Nu vrem altceva decât să se facă dreptate”, a spus mai spus Veţeanu. În schimb, Elena Paţa, mama celui de-al doilea poliţist nu mai crede că fiul său va fi eliberat. “Nu mai am nicio speranţă, nu ştiu ce să mai cred. Cei de la Curtea de Apel Craiova nu vor să dea drumul la dosar ca să se judece cu martori. Nici nu mai facem recurs pentru că îl facem degeaba, magistraţii îşi bat joc de noi”, a spus femeia.

Poliţiştii Paţa şi Veţeanu, dar şi Iancu Stancu, Dănuţ Tudor, Marin Stoiculescu, Ştefan Dincă, Adrian Moţog, Giani Budor şi Viorel Mangâru, precum şi Mafiotu’, au foat arestaţi în septembrie 2010, pentru cămătărie, şantaj şi aderarea la un grup infracţional organizat. 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite