Slatina: Mădălina Osiceanu, olimpica la franceză pasionată de pian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A obţinut rezultate de top la concursurile internaţionale de limba franceză. Este o elevă foarte ambiţioasă şi vrea să arate că şi în mediul rural se face performanţă.

Este o elevă silitoare încă din clasa întâi. Întotdeauana i-a plăcut să fie conştiincioasă, să înveţe bine şi să-şi facă temele la timp. Este prima din clasă şi iubeşte foarte mult limba franceză şi limba spaniolă. A participat din clasa a III-a la toate concursurile de limbi străine obţinând rezultate bune la franceză cât şi la spaniolă. În urmă cu an a participat la concursul „Cangurul Lingvist”, obţinând numărul maxim de puncte atât la faza judeţeană cât şi la faza naţională. Din păcate pentru Mădălina faza Internaţională a concursului „Cangurul”,  nu a mai avut loc. „Îmi plac foarte mult limbile străine, mai ales spaniola şi franceza. Mi se par foarte uşoare şi întotdeauna învăţ din plăcere. La început învăţam pentru că vroiam să să iau note mari. După ce am participat la câteva concursuri şi am obţinut rezultate bune,  am descoperit că este şi mai uşor să înveţi atunci când o faci din plăcere”, a spus Mădălina Osiceanu.


O elevă ambiţioasă


Este o elevă model şi este apreciată de toţi profesorii din cadrul Şcolii Generale Numărul 2 din Osica de Sus. Înainte de fiecare olimpiadă sau concurs se pregăteşte intens. Este foarte ambiţoasă şi vrea ca întotdeauna să fie bine pregătită indiferent de concursul la care participă. La ediţia de anul acesta a concursului Cangurul Lingvist, Mădălina a obţinut locul doi fiind despărţită de primul loc de numai un punct. Acest lucru a ambiţionat-o şi mai mult şi vrea ca la următorul concurs să fie din nou prima din ţară la limba franceză.  „Anul acesta am fost numai la un punct de primul loc. Am obţinut 229 de puncte din 230 cât a avut concurentul de pe primul loc. Pentru anul viitor o să mă pregătesc şi mai bine şi sper să revin din nou pe primul loc.”, ne-a mărturisit Mădălina. Are în plan ca anul viitor să participe şi la olimpiada de limba engleză.


Cântă la pian


Este o persoană foarte deschisă şi dornică să înveţe cât mai multe.  Şi-a dorit de mică să ştie să cânte la pian. Anul trecut, din banii strânşi şi-a achiziţionat o orgă electronică, reuşind astfel să-şi îndeplinească visul. După zile întregi de repetiţii şi exerciţii petrecute în faţa pianului a învăţat să cânte arii de Bach, Beethoven şi Claiderman. “Îmi doream foarte mult să învăţ să cânt la pian. După ce mi-am cumpărat orga am început să exersez şi cu timpul am învăţat. Îmi place foarte mult să cânt piese compuse de Claiderman, dar şi muzică clasică. De fiecare dată când am timp liber exersez la pian. Vreau ca pe viitor să învăţ să cant cât mai multe piese ”, a spus tânara olimpică.


Profil:
Născută: 31 ianuarie 1996, Caracal
Studii: Elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală Osica de Sus
Idealuri: Vrea să înveţe cât mai multe limbi străine


Întrebări:
Au elevii din mediul rural şansa să facă performanţă?
M.O. Bineînţeles. Dacă ai ambiţie şi îţi doreşti să înveţi poţi face performanţă oriunde. Trebuie să îţi placă cartea şi să te ţii de şcoală. Dacă nu înveţi din pasiune nu vei reuşi niciodată la nivel naţional.
Ce planuri de viitor ai?
M.O. Încă nu m-am gândit foarte bine ce o să fac. Mai am timp până la admiterea la liceu. Cel mai probabil o să aleg profilul uman pentru că îmi place foarte mult. Sper să obţin o bursă şi să plec la studii în afară.


Ce-i place
În timpul liber îmi place să ascult muzică, să navighez pe internet şi să mă uit la televizor. Îmi place foarte mult să călătoresc, să cunosc locuri şi oameni noi. Mă relaxez atunci când sunt în faţa pianului.
Ce nu-i place
Ipocrizia şi minciuna. Niciodată nu mi-au plăcut oamenii cu două feţe. Nu-mi place modul în care înţeleg majoritatea tinerilor distracţia. Sunt împotriva fumatului.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite