Slatina: Lupta pentru un loc la creşă: aproape 3 copii pe un singur loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru părinţii ocupaţi care stau de dimineaţă până seara la serviciu şi nu-şi permit să apeleze la serviciile unei bone, creşa este soluţia ideală.

La sfârşitul lunii februarie s-a dat startul sezonului de înscrieri la creşă, iar în scurt timp părinţii din Slatina au luat cu asalt sediul Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) din Slatina pentru a depune cereri. Creşele din oraş au început de astăzi să funcţioneze în regim normal. „Parcă nu a fost avalanşa de cereri atât de mare în anii trecuţi. Probabil că e o grijă pentru fiecare părinte şi vrea să rezolve această problemă. S-au depus în jur de 150 de cereri şi tot atâtea locuri sunt în cele trei creşe din oraş. Însă numai 60 dintre ele au fost disponibile pentru anul acesta pentru că părinţii copiilor mai mari de 3 ani au decis să-i mai ţină pe cei mici încă un an la creşă“, a precizat Mihaela Bâscoveanu, directorul adjunct al DPAS Slatina.

Creşa, cea mai ieftină dădacă pentru părinţii ocupaţi

Printre părinţii care au depus cereri de înscriere a copiilor la creşă şi nu au primit un răspuns favorabil, au fost şi oameni nemulţumiţi. „Numai eu am văzut două cazuri de părinţi care s-au supărat foarte tare că nu au prins un loc. Dar nu este vina nimănui. Ne dorim ca toată lumea să fie mulţumită dar au fost doar 60 de locuri disponibile şi prea multe cereri. Au existat şi părinţi care deşi primeau indemnizaţie pentru creşterea copilului au dorit să-l înscrie la creşă iar asta nu e posibil“, a explicat Mihaela Bâscoveanu. Părinţii plătesc 7 lei taxă pe zi la creşă, iar copilulul mănâncă, doarme şi se joacă pe aceşti bani. Aproximativ 150 lei scot din buzunar familiile celor mici pentru creşă, în timp ce salariul unei dădace sare de 400 lei. „Nu pot să nu muncesc pentru că nu am avea cu ce să trăim şi nici nu am cu cine să-mi las copilului. În acest caz am apelat la varianta asta. La creşă plătesc puţin şi copilul are un program normal de masă şi de somn“, a spus Mariana Chitea, de 29 ani, secretară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite