Slatina: Lucrările la reţeaua de apă a oraşului vor începe cu o întârziere de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare pe fonduri europene a reţelelor de apă şi canal din Slatina şi din alte 4 oraşe din judeţ nu au început nici la o lună şi jumătate de la semnarea contractului. Constructorul dă vina pe birocraţie.

Reţelele de apă din Slatina, Drăgăneşti-Olt, Potcoava, Piatra Olt şi Scorniceşti vor fi reabilitate printr-un proiect pe fonduri europene al Companiei de Apă Olt, în valoare de 73 de milioane de euro, din care 41 sunt alocaţi Slatinei. Termenul de realizare este de 30 de luni, dar lucrările au întârziat 8 luni din cuază constetării licitaţiei. Contractul din Compania de Apă Olt şi firmele SC Tehnologia Radion SRL şi Riloval SL din Spania a fost semnat pe 29 iulie, dar lucrările nu au început nici până acum.

« Nu pot să spun sigur când o să dăm prima cupă »

Firma Hill International care asigura supervizarea lucrărilor a transmis Companiei de Apă Olt că şantierul poate fi deschis pe 9 septembrie, dar constructorul a amânat până la 1 octombrie. « Nu au toate actele necesare, nu au avut asigurările şi toate procedurile de lucru puse la punct. Ar fi trebuit să dea prima cupă azi la Slatina, dar au spus că vor începe până la 1 octombrie. Este deja târziu şi dacă se strică vremea nu ştiu ce o să mai facem în acest an », a spus Gheorghe Buică, directorul Companiei de Apă Olt. Reprezentanţii firmelor de construcţii se feresc să dea o dată sigură de începere a lucrărilor. « Nu pot să spun sigur când o să dăm prima cupă pentru că trebuie să realizăm în detaliu planul de execuţie, de proiectare şi toate aceste proceduri durează. Vrem să începem cât mai repede, dar nu aş putea să vă spun data exactă », a încercat să explice Alexandru Datcu, director în cadrul firmei Tehnologica Radion. Dacă nu sunt respectate termenele, iar lucrările nu sunt de calitate, Uniunea Europeană poate opri finanţarea.


Zeci de străzi vor avea apă şi canal

În Slatina, vor fi reabilitate reţelele de apă de pe 11 străzi, pe alte 10 zone se vor extinde reţelele de apă, iar pe 12 străzi vor fi reabilitate reţelele de canalizare. Alte 8 străzi vor avea prin acest proiect, canalizare, investiţia fiind de 36.008.473 de lei.. Pentru Potcoava şi Scorniceşti, valoarea proiectului este de 22 888 539 de lei, iar pentru Drăgăneşti Olt şi Piatra Olt de 19.304.541 de lei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite