Slatina: Lucian Spălăţelu a ajuns gimnast sărind din fotoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De un an de zile frecventează cercul de gimnastică aerobică de la Palatul Copiilor Adrian Băran din Slatina. A reuşit deja să urce pe podiumul concursurilor de profil, după ce a câştigat un premiu I şi două premii II.

Mama sa a fost cea care i-a descoperit latura sportivă şi a decis să-l înscrie la gimnastică aerobică. În urmă cu un an de zile a păşit pentru prima oară în sala de sport de la Palatul Copiilor şi de atunci merge aproape zilnic să încerce noi exerciţii. „Când eram mic nu aveam stare şi tot timpul făceam şpagatul, săream din fotoliu în cap şi ţopăiam prin casă. Când m-a văzut mami că sunt aşa energic a zis să mă înscrie la un sport, şi dacă a observat că am elasticitate m-a dus la gimnastică. Mi-a plăcut şi mie şi am fost încântat de idee“, povesteşte Lucian Spălăţelu. Deşi a plâns la primele ore de sport şi nu coopera foarte bine cu profesoara Viorica Sandu, în scurt timp s-a obişnuit cu aceasta şi cu colegii lui şi a intrat în lumea gimnasticii. Elasticitatea a fost cheia lui Lucian către poarta succesului. Perseverenţa băiatului este calitatea care l-a ajutat foarte mult în acest sport.

Premii mari la primele competiţii

La numai câteva luni de la înscrierea la gimnastică aerobică, copilul a participat şi la prima sa competiţie. Nu avea multă experienţă dar era dornic să facă o figură frumoasă şi să reprezinte cu succes Slatina. „În decembrie anul trecut am participat la un concurs la Petroşani şi am obţinut locul II la grup. Am fost foarte fericit pentru că nu mă aşteptam să obţin un premiu mare la un primul meu concurs“, explică Lucian. Nu a trecut mult timp de la primul concurs, că a venit şi al doilea, în luna mai, la care Lucian s-a bucurat de un succes mai mare. “La Concursul Interjudeţean de Gimnastică Aerobică «Cupa Parâng» am obţinut locul I la individual şi locul II la grup. Mi s-a părut uşor dar am avut foarte multe emoţii din cauza juriului“, mărturiseşte micul gimnast.

Grădiniţa şi gimnastica, pasiunile lui

Ca orice alt gimnast, şi Lucian are exerciţii preferate şi altele care nu sunt pe placul lui. „Îmi place şi reuşesc să fac foarte bine sfoara, şpagatul dar nu prea pot să fac turul. Cred că după ce o să-l exersez mai mult o să-mi iasă şi acest exerciţiu“, spune Lucian.
Cuvântul de ordine pentru copilul de numai 5 anişori nu este joaca, gimnastica şi grădiniţa sunt principalele activităţi ale sale. „Îmi place foarte mult la grădiniţă. Mă joc şi cu colegii mei dar am şi învăţat să recunosc literele mici şi mari de tipar. Mă pregătesc pentru şcoală deja. Îmi place să mă şi joc şi să mă uit la desene dar o fac mai rar“, spune Lucian.



Profil
NĂSCUT. 22 februarie 2005, Slatina
STUDII. Grădiniţă, grupa pregătitoare
FAMILIE. Are un frate mai mare

Ce-i place
•• „Să merg la gimnastică şi să fac exerciţii. Îmi place să mă joc la calculator şi să mă uit la desene animate, preferate mele sunt Tom şi Jerry. Îmi place să mă joc cu copiii cuminţi, ascultători şi cu cei care nu fac prostii şi nu mă supără“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc să mă pună mami să-mi fac ordine în cameră şi să aşez jucăriile la locul lor. Nu-mi place să dorm, mai ales atunci când mă pune cineva la somn. Nu-mi place să mă joc cu copiii răi, neascultători şi cu cei care fac prostii şi mă enervează“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce planuri ai pentru vacanţa de vară?
L.S.: O să mă joc foarte mult şi o să mă uit mereu la desene animate. Deja ştiu la ce oră sunt preferatele mele şi mă uit la televizor când trebuie. O să mă duc şi la ţară, la bunici, dar nu o să stau foarte mult pentru că îmi place mai mult să stau la oraş. O să fac şi gimnastică. O să mă joc foarte mult pe calculator.

•• Ce vrei să te faci când vei fi mare?
L.S.: Deocamdată nu ştiu, sunt prea mic ca să mă decid. Acum îmi place foarte mult gimnastica şi vreau să continui să merg la palat, dar peste ani nu ştiu ce o să fac. Îmi plac foarte mult şi poliţiştii sau pompierii şi mi-ar plăcea să am şi eu meseria lor. Mai am timp să mă gândesc la ce o să fac când o să cresc.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite