Slatina: Locuinţe sociale pentru buni-platnicii „bombei” G6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile de bună credinţă din blocul de locuinţe sociale G6 vor fi mutate în altă locaţie. Primăria va construi 48 de locuinţe pe strada Nicolae Bălcescu.

Primăria Slatina a alocat din bugetul din acest an 6,7 milioane lei cheltuielilor legate de locuinţe. 3,5 milioane lei sunt destinate dezvoltării sistemului de locuinţe, primăria urmând să demareze în cadrul investiţiilor din acest an şi transformarea unui imobil din oraşul vechi în bloc de locuinţe sociale, posibilitate luată în calcul de administraţia municipală de circa doi ani de zile. „Vom construi 46 de locuinţe sociale pe strada Nicolae Bălcescu. Acolo vor fi mutaţi o parte dintre cetăţenii din G6. Trebuie să facem o selecţie, pentru că nu vrem ca şi noile locuinţe să ajungă în viitor la stadiul la care sunt cele din Progresul. Cei care îşi plătesc chiria şi cheltuielile de întreţinere şi utilităţi, vreo 40 de familii, nu trebuie să sufere din cauza celorlalţi!”, a declarat administratorul public Minel Prina.

G6, reabilitat de două ori în zece ani

În blocul G6 de pe  Aleea Castanilor,  locuiau 144 de familii, 20 dintre acestea fiind evacuate de către primărie în noiembrie 2010 pentru neplata datoriilor. Deşi blocul a fost reabilitat de două ori în ultimii zece ani, ultima dată fiind schimbate conducetele, zugrăvit şi puse termopane, acesta arată ca după bombardament. Localnicii, majoritatea rromi, locuiesc în condiţii de neimaginat: mizerie, miros pătrunzător de urină, şobolani, geamuri sparte, culmea ironiei fiind că deşi ei poartă toată vina acestor condiţii, tot ei sunt cei nemulţumiţi. Plătesc o chirie de 35 de lei şi apa pe care o consumă. Din cauza datoriilor la lumină, multe camere au fost debranşate, în timp ce datoria pentru apa consumată depăşea anul tecut 50.000 de lei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite