Slatina: Localnic din Gârcov:„ Grădina era singura sursă de venit, acum nu mai avem nimic!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădinile a 5 locuinţe din comuna Gârcov au fost acoperite de ape. Primăria are 500 de saci cu nisip şi este pregătită se facă un dig, dacă apele fluviului vor înainta spre locuinţele oamenilor.

După ce apele Dunării le-au inundat grădinile, locuitorii comunei Gârcov se roagă acum să nu le intre şi în case. „Legumele cultivate de noi din grădină erau singura sursă de venit. Acum stăm cu frica în sân şi ne rugăm la Dumnezeu să nu înainteze apa înspre case, să nu fim lăsaţi de izbelişte că avem şi noi copii de crescut şi familii de întreţinut“, spune oftând Sanda Popa, de 42 ani, în timp ce îşi analizează grădina acoperită de ape.
Şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au ajuns la faţa locului. „Sunt 5 gospodării afectate, adică 0,65 hectare teren intravilan. Tendinţa apelor este de scădere“, a  spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Primăria Gârcov are 500 de saci încărcaţi cu nisip şi este pregătită să intervină în orice moment, pentru a improviza un dig.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite