Daniel Popescu: "Când am preluat Spitalul din Drăgăneşti Olt funcţiona cu doi medici"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni din oraşul Drăgăneşti Olt, dar şi din comunele limitrofe, au protestat ieri în faţa primăriei locale, nemulţumiţi de decizia Ministrului Sănătăţii de a transpora spitalul din localitate într-un cămin de bătrâni.

"Înarmaţi" cu pancarte pe care scria: “Oare, ne luptăm cu morile de vânt, banii pentru spitale unde sunt?”, “Stop abuzurilor – sănătatea e cea mai importantă”, "Jos Guvernul", “Avem nevoie de spitale!” sau "Ceseke vrea să distrugă spitalele", oltenii au spus că nu au vor un cămin de bătrâni în locul spitalului în care s-au tratat de-o viaţă. “Este singura sursă de sănătate a oraşului, ce vom face dacă îl vor desfiinţa? Lumea e prea săracă şi se află în imposibilitate să meargă la alte spitale.  Vrem ca spitalul să funcţioneze în continuare, nu să fie transformat într-un cămin de bătrâni! Nu e posibil aşa ceva, se construiesc baruri, discoteci, iar spitalele le desfiinţează”, a strigat Vasile Baldovin, protestatar.

image

Daniel Popescu, managerul spitalului din Drăgăneşti

“Zilnic, spitalul e aproape plin”

Daniel Popescu, managerul Spitalului din Drăgăneşti Olt, spune că oamenii din zonă au mare nevoie de unitatea medicală. “În august 2010, când am preluat spitalul avea doar doi medici, iar clădirea arăta groaznic. Cu ajutorul primăriei, cu fonduri proprii, dar şi alte sponsorizări am reuşit să îl punem pe picioare. Acum, într-o zi obişnuită, spitalul este aproape plin de pacienţi”, a spus directorul.

Includerea Centrului de Sănătate Drăgăneşti-Olt pe lista celor 67 de spitale care vor dispărea cu data de 1 aprilie urmând să fie transformate în cămine de bătrâni a pus administraţia locală pe jar. 
Sorin Ghiţă, edilul localităţii susţine că supra celor 17 medici care lucrează la spitalul din localitate se fac presiuni pentru a pleca la altă unitate medicală. “Li s-a spus medicilor să facă cerere de redistribuire pentru că în câteva zile nu vor mai găsi locuri. Dacă Ministrul Sănătăţii voia să închidă spitalul, trebuia să o facă de anul trecut, nu acum, pe ultima sută de metri”, a spus primarul.

image

Sorin Ghiţă, primarul din localitate

La protest a fost prezent şi deputatul Gigel Ştirbu. Acesta este de părere că prin desfiinţarea unităţii medicale nu se vor reduce cheltuielile la bugetul de stat. “Conform ordinului ministrului Cseke Attila, persoanlul medical va fi preluat de alte spitale, la fel şi oamenii. Deci cheltuielile nu au cum să se reducă”, a spus Ştirbu.

"De la spitalul din Drăgăneşti au plecat medici de renume, domnul doctor Bădănoiu, aflat acum la Piteşti, sau doctorul Jijău, care este la Slatina. Aici s-au format, aici aveam chirurgie, acum nu mai avem", a spus Liliana Dogaru, liderul sindical al angajaţilor de la spital.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite