Slatina: Lipiciul şi cusătura bat criza şi frigul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cizmarii spun că afacerea merge bine
Cizmarii spun că afacerea merge bine

Slătinenii nu-şi mai permit să-şi cumpere încălţăminte nouă şi preferă să o recondiţioneze pe cea veche. Cizmarii fac faţă cu greu numărului mare de clienţi.

Odată cu venirea sezonului rece oamenii îşi pregătesc garderoba de iarnă. Pe lista celor mai importante cumpărături se regăseşte încălţămintea, iar în apropierea primei zăpezi, cei care nu-şi mai permit o pereche de ghete nouă, au luat cu asalt cizmăriile.  O afacere care înfloreşte pe timp de criză este reparatul încălţămintei. Cizmarii slătineni spun că treaba merge ca pe roate şi că au  mai mult de lucru în această perioadă, iar clienţii se înmulţesc pe zi ce trece. “Oamenii nu mai au bani ca înainte şi nu-şi mai permit să-şi cumpere cizme noi şi vin la noi să îşi repare încălţămintea veche. În general, doamnele ne calcă pragul cel mai des. Cele mai cerute reparaţii sunt înlocuirea flecurilor  şi repararea cizmelor şi ghetelor de iarnă care trebuie cusute şi lipite”, a spus Steluţa Gherghe, angajata unei cizmării din oraş.

„Am reparat pantofii cu 5 lei“

Numărul celor care nu mai au bani de o pereche de încălţăminte de iarnă este tot mai mare. Aceştia spun că preferă să repare încălţămintea veche, decât să cheltuiască banii pe o pereche nouă. “Repararea încălţămintei mai vechi reprezintă soluţia ideală, având în vedere vremurile în care trăim. Eu am adus o pereche de pantofi şi cu 5 lei am reparat-o. E mult mai ieftin aşa decât să dai banii pe o pereche nouă care costă peste 50 lei. Astea sunt vremurile şi trebuie să ne limităm la ce avem”, a spus Ion Simionescu, electrician. O pereche de cizme noi de damă costă între 50 şi 450 de lei, iar bocancii pentru bărbaţi costă  între 45 şi 400 de lei.

INFOBOX
Preţuri la cizmării

Pentru repararea unei cizme de damă va trebui să scoateţi din buzunar între 5 şi 30 de lei, în funcţie de uzura acesteia. În cazul în care aveţi de reparat o pereche de ghete sau de bocanci de iarnă va trebui să plătiţi între 5 şi 45 de lei. Înlocuirea unui flec costă între 8 şi 11 lei, iar o cusătură şi o lipitură vă pot scoate din buzunar până la 50 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite