Slatina: Liceul cu Program Sportiv, reabilitat cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul cu Program Sportiv din Slatina, singura instituţie din judeţ care a găzduit o competiţie internaţională, Campionatul Balcanic de Tenis de masă din luna iunie a aceastui an, va fi reabilitat şi modernizat printr-un proiect pe fonduri europene.

Clădirea liceului va fi extinsă pentru că această instituţie de învăţământ care pregăteşte sportivi de performanţă nu are un cămin propriu pentru cazarea elevilor. Astfel, cele trei corpuri ale liceului vor fi mansardate pe o suprafaţă de 1.117,50 de metri pătraţi şi vor fi construite spaţii de cazare penttu 60 de elevi şi sală de mese. La etajul 1 al liceului se va amenaja o sală de conferinţe, iar la etajul 2 va fi o sală multimedia. Instituţia va beneficia şi de un sistem nou de canalizare.

16 proiecte pe fonduri UE

Valoarea proiectului este de 4 454 056 de lei, iar lucrările vor fi finalizate între-un an şi jumătate. „Vom demara cât mai repede licitaţia pentru că vrem ca lucrările să se termine mult mai repede decât data stabilită în contract. Acest proiect face parte dintr-o listă de 16 pe care le vom semna cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia”, a explicat primarul Darius Vâlcov. Primăria Slatina a mai câştigat un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea şi extinderea clădirii Colegiului Naţional Agricol Carol I. Alte 13 investiţii care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, în valoare de 37 de milioane de euro vor începe în cartierele oraşului de la anul. Tot de la anul vor începe lucrările şi la Clubul Nautic Plaja Olt, proiect finanaţat din fonduri europene.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite