Slatina: Liana Diana Ionete, omul-cheie de la dispeceratul 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este omul cheie în fiecare misiune a jandarmilor slătineni. Prin intermediul meseriei de dispecer menţinea ordinea şi siguranţa locuitorilor acestui oraş.

De patru ani lucrează în slujba slătinenilor şi are grijă ca fiecare cetăţean să fie permanent în siguranţă prin meseria pe care o practică. Lucrează ca dispeceră în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi are rolul de a prelua apelurile care sunt efectuate prin intermediul numărului de urgenţă 112. Este foarte pasionată de munca ei şi este o adevărată profesionistă. Cu toate că la început i s-a părut mai greu, acum a devenit una dintre cele mai experimentate dispecere din Cadrul IJJ Olt, preluând zeci de apeluri zilnice şi rezolvând situaţii critice în care fiecare secundă contează. „Este o meserie foarte frumoasă, plină de responsabilităţi în cadrul căreia trebuie să te comporţi cât mai profesionist şi să ai un timp foarte bun de reacţie. La început a fost mai greu pentru că nu eram foarte obişnuită cu rigorile acestei meserii, dar în tmp m-am obişnuit şi după mai bine patru ani sunt foarte încântată de ceea ce fac. ” a spus, experimentata jandarmeriţă.

Omul din spatele misiunii

Este o persoană foarte deschisă, comunicativă căreia îi place să fie alături de oameni şi să îi ajute ori de câte ori este nevoie. Abilităţile sale de comunicare şi profesionalismul cu care gestionează fiecare situaţie, indiferent de gradul de dificultate au făcut-o ca, nu de puţine ori să fie persoana cheie în rezolvarea unui conflict sau a unei situaţii limită. Dana vine în sprijinul colegilor ei de pe teren oferindu-le sfaturi şi informaţii preţioase de care aceştia au nevoie pentru a identifica şi micşora timpul de intervenţie în cadrul unei misiuni. „Din apelurile preluate de către dispecerat se intervine numai la cele de competenţa janadarmilor, în cazurile în care solicită poliţia acest lucru, în misiunile de păstrare a ordinii şi liniştii publice sau atunci când pompierii, SMURD-ul sau ambulanţa au nevoie de sprijinul jandarmilor”, ne-a explicat Dana.

Admiră oamenii de calitate

Îi place foarte mult să înveţe lucruri noi şi citeşte cărţi în timpul liber. Este pasionată de limba engleză, având mai multe cursuri de specializare absolvite. Dintotdeauna a urmat în viaţă doar exemplele pozitive, având ca modele oameni de o valoare morală ridicată, profesori şi colegi de serviciu.  „Mi-a plăcut să iau tot ce este mai de preţ de la oameni, moralitatea şi bunul simţ. Ca modele în viaţă am avut profesorii mei din liceu, iar acum unii dintre oamenii cu care lucrez. Lucrez alături de mulţi oameni de calitate care ar putea să fie exemple demne de urmat de către generaţiile mai tinere”, a încheiat Dana Ionete.

Profil:
Născută: 10 februarie 1966
Studii: Liceul Radu Greceanu alături de mai multe cursuri de specializare în cadrul IJJ
Idealuri: Să le ofere copiilor o viaţă cât mai frumoasă şi lipsită de griji

Întrebări:

Cum poţi îmbunătăţi timpii de răspuns în cadrul unei misiuni?
L.D.I.I. De fiecare dată când se preia un apel trebuie să pui întrebările potrivite. Acestea trebuie să fie cât mai scurte, dar în acelaşi timp să poţi obţine informaţii cât mai multe de la apelant şi să poţi stabili cu exactitate locul unde trebuie să se intervină.

La câte apeluri răspunzi zilnic?
L.D.I.I. Nu pot să spun că în fiecare zi există un număr constant de apeluri, dar facând  o medie preiau în jur de 60 de apeluri zilnic. Sunt zile cu multe apeluri şi zile în care telefoanele sună mai rar. De la începutul anului în tot dispeceratul sau primit 1200 de apeluri.

Ce-i place
Ador ca în timpul liber să citesc şi să mă ocup de grădinărit. Mă relaxează foarte mult atunci când sunt în grădină şi în acelaşi timp mai faci şi mişcare. Îmi plac foarte mult călătoriile şi în special excursiile la munte.

Ce nu-i place
Nu suport minciuna şi oamenii cu două feţe. Oamenii din ziua de astăzi sunt din ce în ce mai răi în goana nebună după bani. Tot mai mulţi sunt indiferenţi de problemele lor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite