UPDATE/ Bebeluşul găsit la ghena de gunoi din Slatina a fost lăsat să moară în frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou-născut mort a fost găsit la o ghenă de gunoi din municipiul Slatina. Cadavrul se afla într-un sac şi a fost descoperit de un boschetar care scormonea printre gunoaie. Poliţiştii o caută acum pe mama copilului.

UPDATE ORA 13:30 Surse din cadrul Serviciului de Medicină Legală (SML) Olt spun că bebeluşul prezenta lovituri pe corp. "Nou-născutul a decedat ca urmare a unei hipotermii. Pe corpul acestuia s-au constatat şi nişte leziuni traumatice. S-au recoltat probe pentru examenul histopatologic, urmând să se stabilească dacă aceste leziuni au vreo legătură de cauzalitate cu decesul", a spus unul dintre medicii legişti. Procurorii spun că femeia este cercetată pentru pruncucidere şi riscă până la şapte ani de închisoare. "Dacă va fi găsită vinovată, mama copilului riscă să ajungă după gratii. Infracţiunea de pruncucidere se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani", a spus Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

UPDATE ORA 11:40 Medicii legişti au stabilit în urmă cu puţin timp că bebeluşul s-a născut viu. “În urma necropsiei cadavrului s-a stabilit că nou-născutul s-a născut viu şi înainte de termen. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea mamei copilului şi pentru săvârşirea infracţiunii de pruncucidere”, a explicat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

ORA 10:40 Poliţiştii din Olt anchetează moartea unui nou-născut care a fost găsit ieri la o ghenă de gunoi din cartierul Progresul din municipiul Slatina. Copilul a fost descoperit de un boschetar, care la rândul lui a anunţat un localnic. „Am venit cu gunoiul, iar un cerşetor care era la ghenă mi-a arătat copilul mort. Era învelit într-o cârpă şi pus într-un sac. Iniţial am crezut că este o glumă. M-am apropiat mai mult de ghenă şi am văzut corpul micuţului, era dezbrăcat de la brâu în sus”,  a povestit îngrozit Marin Bălăşescu, un locatar.

image

Marin Bălăşescu arată locul unde a găsit cadavrul

Bărbatul a sunat imediat la 112 şi a anunţat ambulanţa, care l-a transportat pe copil la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Potrivit medicilor, micuţul era mort de câteva ore. „Este vorba despre cadavrul unui făt de sex feminin, care cântărea aproximativ un kilogram şi care prezenta lividităţi cadaverice. Noi l-am primit în UPU şi am anunţat poliţia”, a explicat Ecaterina Buzău, medicul de la Urgenţe.

Mama copilului, căutată de poliţie

Ofiţerii din cadrul Poliţiei municipiului Slatina au început o anchetă în acest caz. “Deocamdată nu se ştie dacă bebeluşul s-a născut viu sau mort. Vom stabili lucrul acesta numai după efectuarea necropsiei, care va avea loc astăzi. Noi facem cercetări pentru moarte suspectă, dar şi pentru identificarea mamei copilului. Dacă se va stabili că este vorba despre pruncucidere, împotriva mamei vor fi luate măsurile legale”, a declarat comisarul de poliţie Claudia Radu. Medicii legişti spun că, deşi copilul cântărea doar un kilogram, este posibil ca el să se fi născut viu şi la termen şi să fi fost omorât de mama sa. “Chiar dacă nou-născutul avea o greutate atât de mică se consideră viabil. Am întâlnit şi cazuri de viabilitate la 800 de grame”, a explicat medicul Sorin Lesnic, din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite