Slatina: Laurenţiu Fugaru îi învaţă pe slătineni să danseze zumba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică dansul de aproape zece ani. A descoperit zumba în 2009, iar un an mai târziu a deschis primul curs de dance-fitness în Sibiu. Acum organizează în premieră cursuri de zumba la Slatina.

Laurenţiu s-a născut la Slatina şi tot aici şi-a petrecut şi adolescenţa. A plecat la Sibiu pentru studii dar s-a dedicat şi marii lui pasiuni, dansul. De când se ştie i-a plăcut mişcarea, însă oraşul natal nu i-a oferit condiţiile necesare cultivării talentului, spune tânărul. „Dintotdeauna mi-a plăcut să dansez, dar problema a fost că în Slatina nu am avut unde să merg pentru a exersa. Când locuiam eu acolo nu existau cluburi de dans. Când am ajuns în Sibiu, la facultate, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut un club de dans. În primul an de facultate am păşit în lumea dansului, înscriindu-mă la un curs de dans de societate“, îşi aminteşte Laurenţiu Fugaru. Ulterior a practicat dans sportiv, iar mai târziu a făcut dans modern la Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu. Laurenţiu a participat la numeroase festivaluri de dans în perioada studenţiei, iar în 2007, împreună cu partenera lui de dans, Claudia, care este în prezent logodnica sa, a înfiinţat grupa de adulţi a Clubului de dans „Ritmic“ din Sibiu.

A învăţat singur zumba

Laurenţiu a descoperit zumba, care combină energia şi muzica ritmată, antrenantă cu mişcări de dans latino, în vara anului 2009. „Am aflat de zumba mai mult accidental, pe internet, iar în toamna lui 2009 am început să mă pregătesc individual. M-am pregătit singur timp de câteva luni, dar a fost destul de greu deoarece la momentul respectiv nu exista documentaţie. Am găsit ceva informaţii pe unele site-uri din SUA, iar pe 29 ianuarie 2010 am deschis primul curs de zumba din Sibiu. La momentul respectiv în România nu exista niciun instructor de zumba licenţiat“, povesteşte Laurenţiu Fugaru. La un an de zile de la deschiderea primului curs de dance-fitness, care s-a bucurat de succes în Sibiu, tânărul s-a gândit să le ofere şi slătinenilor pasionaţi de mişcare şi dans şansa de a practica zumba. „M-am gândit la Slatina în primul rand pentru că eu sunt de acolo şi ştiu cât de greu mi-a fost mie în oraşul natal când doream să învăţ să dansez şi nu aveam unde. În Slatina nu există alt curs de zumba şi cred că o să prindă foarte bine. Numărul de calorii arse practicând zumba diferă de la o persoană la alta. În funcţie de tipul corpului, compoziţia organismului, intensitatea şi gama de mişcare care se folosesc la fiecare antrenament, se pot înlătura sute de calorii pe oră“, explică Laurenţiu. Tânărul îşi propune să sprijine şi alţi instructori de zumba din România, pentru ca acest program de dance-fitness să devină cel mai îndrăgit din ţară.

PROFIL
NĂSCUT. 01 iunie 1979, Slatina
STUDII. Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu
FAMILIE. Are un frate

Ce-i place
•• „Sportul în general, dansul în special. Iubesc natura, îmi place să fac drumeţii pe munte şi să skiez. Apreciez oamenii activi şi îmi place să interacţionez cu persoanele care se bucură de ceea ce fac, chiar şi de lucrurile mărunte“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc să stau degeaba, nu suport plictiseala. Nu îmi place să mint sau să fiu minţit, prefer adevărul. Nu îmi plac oamenii care au un vis, dar nu luptă să devină realitate“.


Întrebări şi răspunsuri
•• Crezi că o se bucure de succes în rândul slătinenilor cursul de zumba?
L.F.: Zumba a prins foarte bine în toate oraşele din România şi cred că la Slatina va fi de asemenea foarte îndrăgită. La ZUMBA nu există reguli, nu există paşi greşiti. Atâta timp cât oamenii se simt bine, se distrează şi transpiră totul este perfect. Scopul este de a arde calorii, de a elimina toxinele din corp şi tonifierea muşchilor. Toate acestea într-un mod nemaiîntâlnit până acum în fitness şi anume distrându-te la maxim.

•• Cui se adresează zumba?
L.F.: Zumba se adresează atât femeilor cât şi bărbaţilor. Este adevărat că la un curs de Zumba sunt mult mai multe femei decât bărbaţi. Sunt însă şi bărbaţi cărora le place foarte mult iar la noi la sală încep să se înmulţească. Zumba e pentru toate vârstele, la Sibiu avem în sală cursanţi de la 7-8 ani până la peste 60 ani.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite