Slatina: La piscină, în mijlocul cartierului Eugen Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Eugen Ionescu au un loc de relaxare ca în marile oraşe europene. Piscina din cartierul nou al Slatinei a fost inuagurată aseară cu o întârziere de un an şi jumătate. Bucuroşi că s-a termiant amenajarea, oamenii au venit să ia în primire cartela de intrare şi şezlongul.

Locatarii din cele 4 blocuri care împrejmuiesc piscina au plătit la achiziţionarea apartamentelor şi întreţinerea ei pe 10 ani, adică 5 000 de lei. Piscina are o adâncime de 2,5 metri şi o lăţime de 25/15 metri şi  288 de şezlonguri. „Chiar dacă a avut o întârziere de aproape un an şi jumătate, am reuşit să îl finalizăm. Oamenii vor plăti întreţinerea piscinei de azi, adică din momentul în care aceasta a fost pusă în funcţiune”, a explicat primarul.

„Noi am plătit şi noi trebuie să ne bucurăm de ea”

Cei mai încântaţi de piscină au fost copiii care şi-au luat colacul şi bărcuţele şi au venit la plajă. „Sunt pregătit de baie. Hai, tati, mai repede că s-a deschis poarta şi uite ce apă mare e. Eu vreau să intru primul”, a spus Mihai, de 4 ani.
Chiar dacă primarul le-a sugerat locatarilor că ar putea să pună taxă de intrare şi să îi lase şi pe alţi slătineni să se bucure de noua piesină, oamenii nu au fost de acord. „Puteţi să câştigaţi bani şi să vă plătiţi lumina pe scară şi alte cheltuieli dacă puneţi taxă aici şi vin şi alţi oameni în afară de locatari. Este o decizie pe care trebuie să o ia toţi locatarii”, a spus Vâlcov. „Nu cred că este o idee bună, este numai a noastră piscina. Noi am plătit şi noi trebuie să ne bucurăm de ea. Nu are rost să îi lăsăm şi pe alţii pentru că s-ar strica mai repede”, a spus un locatar.
Cartierul Eugen Ionescu de 600 de apartamente a fost inuagurat în 2008 şi a fost destinat tinerilor. Valoarea totală a investiţiei a fost de 44 000 000 de lei, bani obţinuţi dintr-un credit de 67 000 000 de lei pe care l-a accesat primăria în 2005, dar şi din banii pe care i-au dat slătinenii care au dorit un apartament aici în avans. Cartierul nu este încă finalizat, edilii dorind să construiască aici o grădinţă, un cabinet medical, un supermarket şi un loc de joacă pentru copii. Cartierul Eugen Ionescu se află în administrarea SC Imobiliare Consloc, firma al cărei acţionar unic este Consiliul Local Slatina.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite