Slatina: La abator, sacrificarea se lasă aşteptată, în carmangerii carnea de miel lipseşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sacrificarea mieilor a fost aprobată de ieri, azi de dimineaţă centrul slătinean era gol, comercianţii aşteptând cu marfa în drum. Nici carmangeriile nu se întrec în oferte, majoritatea celor din Slatina nepunând anul acesta la vânzare carne de miel, ci doar organe.

Cât ne costă masa de Paşte anul acesta? Află aici preţurile la carne de miel, cozonac şi ouă

Produsele tradiţionale de Paşte – carnea de miel, ouă şi cozonac sunt la mare căutare în această perioadă. Gospodinele au început deja aprovizionarea, însă se confruntă cu dificultăţi în a-şi găsi marfa dorită. Dacă în ceea ce priveşte achiziţionarea ouălor pe care să le vopsească nu sunt probleme, acestea fiind puse în vânzare în magazine sau pieţe, carnea de miel şi cozonacii sunt la mare căutare.

image

La punctul de sacrificare, clienţii se interesează, dar încă nu pot cumpăra


Mieii sacrificaţi se lasă aşteptaţi
Slătinenii care nu doresc să cumpere un miel întreg în viu, pot merge de astăzi la abatorul deschis la Strehareţi, lângă fostul Vinalcool, singurul loc autorizat pentru sacrificare, tăierea mieilor în gospodărie fiind aprobată numai pentru consumul propriu. Deşi directorul Direcţiei Sanitare Veterinare Olt Veronel Bolborea declară că punctul de sacrificare a fost aprobat de ieri, iar pe uşă programul indică faptul că hala este deschisă de astăzi, începând cu ora 8,00, şi până sâmbătă la ora 13,00, nici urmă de miei tăiaţi. „Au deschis porţile, au venit comercianţii, iar nouă ni se spune să venim mâine să cumpărăm, că nu e medicul veterinar aici. Am venit degeaba”, spune Maria Vişel. Nemulţumiţi sunt şi comercianţii. „Au venit clienţii, se uită la animale, dar nu pot cunmpăra că nu s-a dat drumul la tăiere. Stăm cu marfa în soare”, spune Crinu Gherasie.

image

Mieii îşi aşteaptă tăierea la poarta abatorului

Dacă la abator slătinenii au plecat de dimineaţă cu mâna goală, carmangeriile i-au întâmpinat tot fără marfa dorită. „Nu punem în vânzare anul acesta carne de miel. Este dublu la preţ faţă de anul trecut şi dacă atunci am rămas cu ea nevândută, nu ne mai încumetăm să aducem. Avem doar organe de miel”, ne spune o vânzătoare dintr-o carmangerie. Regula este valabilă pentru majoritatea magazinelor.
Un kilogram de carne de miel costă la abator 20 de lei, în timp ce la supermarket ajunge la 27 de lei, iar un kilogram de organe costă 16,50 lei.
Nici cozonacii de casă nu se găsesc aşa repede, la patiserii aceştia se vând numai cu comandă prealabilă, listele fiind deja destul de lungi.

image

Sacrificarea este autorizată până sâmbătă


Puncte de sacrificare
În judeţul Olt au fost stabilite şase puncte de sacrificare a mieilor: la Drăgăneşti - în zona pieţei, la Balş - în piaţă, la Slatina- abatorul de lângă fostul Vinalcool, Osica- târg, Caracal- zona pieţei, iar la Corabia urmează să fie autorizat zilele acestea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite