Slatina: Judeţul Olt cuprins de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de cod galben de caniculă  de astăzi de la ora 12.00, până mâine la ora 18.00. Sunt vizate toate judeţele ţării.

Meteorologii spun că în această perioadă se vor înregistra temperaturi cuprinse între  35 şi 38 de grade Celsius. "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Olt a transmis avertizarea către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale primăriilor şi s-au luat primele măsuri. La sediile unităţiilor de pompieri din Slatina şi Caracal au fost amenajate centre de distribuire a apei. De asemenea, pompierii sunt pregătiţi să intervenit pentru acordarea primului ajutor medical persoanelor afectate de căldură", a spus Ionuţ Cârciumaru, de la Biroul de Relaţii cu presa din cadrul ISU Olt. 
Medicii ne sfătuiesc ca în această perioadă să nu ne expunem la soare la orele amiezii. În cazul în care este absolut necesar să ieşim din casă, trebuie să purtăm o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
De asemenea, este recomandat  consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi, dar nu alcool, şi cât mai multe fructe şi legume.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite