Slatina: Jandarmul care şi-a omorât colegul în accident, după ce s-a urcat băut la volan, a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Nistor, angajatul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, care în aprilie 2010 şi-a ucis colegul, pe Ionel Monete, jandarm în Olt, într-un accident de circulaţie petrecut pe raza judeţului Olt, a fost trimis în judecată.

Dosarul în care tânărul este anchetat a fost înaintat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina instanţei de judecată. “Pe data de 7 februarie s-a emis rechizitoriu, ulterior dosarul fiind trimis la Judecătoria Slatina. Învinuitul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faptă de ce pedepseşte cu închisoarea de până la şapte ani”, a explicat procurorul Irina Şerban, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Sorin Nistor conducea un autoturism Audi pe raza localităţii Găneasa, când a pierdut controlul volanului. Maşina a părăsit partea carosabilă şi a lovit un gard din beton. În urma impactului, şoferul a scăpat cu viaţă, însă colegul său, Ionel Monete, de 37 de ani, jandarm în Olt, care se afla în dreapta sa, a murit pe loc. Poliţiştii spun că şoferul avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Reprezentanţii IJJ Argeş afirmă că dacă instanţa îl va condama pe jandarm pentru faptele sale, acesta va fi exclus din cadrul MAI. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite