Slatina: Iuliana Marina Guţan creează haine din materiale reciclabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este pasionată de limba franceză, matematică şi română
Este pasionată de limba franceză, matematică şi română

Este pasionată de limba franceză, matematică şi română. A participat la foarte multe concursuri unde a obţinut numeroase premii pentru cunoştinţele sale. Îi place să deseneze şi speră ca într-o bună zi să devină creatoare de modă.

Este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală Constantin Brâncoveanu din Slatina şi are o mare pasiune, limba franceză. Încă din clasa a treia, primul an în care a studiat limba franceză, s-a îndrăgostit  de această materie. A participat la multe concursuri unde s-a clasat întoptdeauna pe podium. Dragostea pentru limba lui Molière i-a fost insuflată de mama sa, care o ajută şi o susţine în tot ceea ce face. Anul acesta a participat la concursul naţional “Cangurul Francofon” unde a obţinut locul I. “Îmi place foarte mult limba franceză. Am învăţat-o destul de uşor şi mi-a plăcut din prima clipă când ne-a fost predată, în clasa a treia. Mama ştie franceză şi m-a ajutat şi pe mine să învăţ. Este o limbă uşor de învăţat şi foarte frumoasă”, a spus Iuliana. Pe lânga afinitatea pentru limba franceză, tânăra elevă excelează şi la alte materii. Matematica şi româna reprezintă alte două pasiuni pentru care mica elevă munceşte foarte mult. Deşi are doar zece ani ştie de pe acum ce vrea să facă în viaţă.”Vreau să învăţ foarte bine la franceză, mate şi română pentru că aceste materii o să îmi fie de mare folos mai târziu. Îmi doresc foarte mult să devin învăţătoare şi să-i învăţ pe copii toate secretele acestor materii”, ne-a mărturisit Iuliana.

Urmează un program bine stabilit

Este o elevă silitoare, ambiţioasă şi foarte organizată. Chiar şi atunci când este acasă îi place ca totul să fie în ordine şi lucrează după un program bine stabilit, întâi lecţiile şi după aceea joaca. Atât în timpul liber cât şi la şcoală, în cadrul orelor de creaţie, îi place să deseneze personajele preferate din desene animate. De la eroii prefereaţi din Walt Disney precum Minnie şi Miky, până la animalele favorite, căţei, papagali şi pisici, Iuliana are zeci de desene şi picturi expuse în clasă şi în şcoală. “Câteodată mă apuc să desenez şi nu mă mai pot opri. Am multe caiete pe care desenez eroii mei preferaţi din desene animate. Săptămâna trecută am deseneat o pânză de păianjen în non culori. A ieşit foarte frumoasă”, a spus micuţa elevă.

Creatoare de haine ecologice

Este foarte atrasă de modă şi îi place să creeze haine ecologice din diferite materiale reciclabile.  La toate concursurile la care a participat a obţinut numai primul loc, fiind de departe cea mai originală creatoare. Anul acesta a obţinut primul loc la “Parada Costumelor Ecologice” , concurs desfăşurat la Slatina, unde s-a remarcat prin originalitatea hainelor create de ea. “Vreau să mai creez pentru cocursurile viitoare costume ecologice în formă de buburuză, margaretă şi albinuţă, Îmi face mare plăcere să lucrez la ele. Ar trebui ca şi hainele pe care le purtăm zi de zi să fie fabricate din material ecologice”, a încheiat Iuliana.

Profil:
Născută: 22 iulie 2000, Slatina
Studii: Elevă în clasa a Iv-a, Şcola Constantin Brâncoveanu
Idealuri : Vrea să devină învăţătoare şi creatoare de modă

Întrebări
Cum îţi ajuţi părinţii?

I.M.G Îmi place să fac curat. Când mă sună mama, ca să îi pregătesc o surpriză, îi spun că îmi fac temele. Am grijă ca după ce fac curăţenie, casa să fie lună. Îmi place foarte mult atunci când intră mama pe uşă şi vede că este totul curat şi la locul lui

Care a fost cel mai greu concurs la care ai participat?

I.M.G. Nu mi s-au părut greu niciunul dintre concursuri la care am fost. Am avut mari emoţii înaintea concusului „Micul matematician”, dar am reuşit să trec peste emoţii şi m-am descurcat destul de bine. Am luat premiul întâi.

Ce-i place

Atunci când sunt acasă îmi place foarte mult să cânt şi să dansez. Îmi place să fac curăţenie şi să îmi ajut părinţii la treabă. Îmi plac oamenii liniştiţi şi cei care se ţin de cuvânt şi îşi respectă promisiunile.

Ce nu-i place
Mincinoşii, bătăuşii şi cei care sunt cu două feţe. Nu-mi place atunci când oamenii nu se înţeleg şi nu le pasă unuia de altul. Nu-i înţeleg pe care dau în animale. Acestea sunt nevinovate, iar unora dintre oameni le face plăcere să le bată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite