Slatina: Iulian Marian Popovici a răzbit în viaţă datorită muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abandonat împreună cu cei şapte fraţi într-o casă de copii, Iulian Popovici a câştigat lupta cu viaţa, devenind un interpret iubit. Şi-a câştigat existenţa cântând de mic la nunţi şi petreceri. A urcat pe scenă alături de mari interpreţi populari, în urmă cu un an de zile fiind cooptat ca solist la Ansamblul „Căluşarii Slatinei”.

Spune că a început să cânte de mic „din necesitatea traiului”, iar acum, la 33 de ani, a reuşit să devină cunoscut pe piaţa muzicală ca un solist cu un bun viitor în domeniu. Viaţa a fost dură cu el, iar muzica i-a ţinut loc de mamă şi de tată, fiind cea care i-a asigurat pâinea. „Cânt de la vârsta de 9 ani, fiind nevoit să mă întreţin singur. Provin dintr-o familie numeroasă, iar părinţii, neavând posibilităţi de a ne întreţine, ne-au dat pe toţi cei şapte fraţi la Casa de Copii. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a făcut acest pas pentru noi, că nu am ajuns pe drumuri greşite şi rele! În afară de căldura părintească, am avut o educaţie, un pat şi mâncare caldă. Nu am fost niciunul de acord să fim înfiaţi, pentru a rămâne împreună. Sunt mândru de ceea ce am realizat: am o familie şi o casă!”, spune Iulian Popovici.

La 33 de ani, în ultimul an de liceu

„Nu am avut timp pentru studii. La sfârşitul clasei a VIII-a am ieşit din plasamentul Centrului „Zorile”. M-am înscris la Liceul de Construcţii, dar am abandonat studiile după doi ani. A trebuit să câştig bani, aşa că am cântat la nunţi şi petreceri prin toată ţara ca să mă întreţin”, povesteşte artistul. Acum, după ce cariera sa a început să strălucească, şi-a reluat studiile liceale la seral, fiind elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Agricol „Carol I” Slatina.
A lucrat cinci ani de zile ca muncitor în uzina de aluminiu Alro, însă a ales o carieră în muzică. În 2006 a devenit alături de cunoscuta interpretă Felicia Georgescu solist al formaţiei „Party Melody”, coordonată de maestrul Wilson Georgescu. Abordează deopotrivă melodii de petrecere, de muzică uşoară şi populară. De un an de zile s-a axat mai mult pe muzica populară, cântând alături de interpreţi consacraţi precum Costantin Enceanu, Mâţu Stoia, Ionuţ Dolănescu, Irina Loghin. Cântă în Taraful „Frunză Verde” şi în Ansamblul „Căluşarii Slatinei”.

Pregăteşte un repertoriu propriu
Interpretează cu plăcere melodiile solicitate de public, indiferent de autor, însă consideră că a venit vremea să aibă propriul repertoriu. „Tot ceea ce cânt în prezent este din repertoriul altor solişti. Este însă diferenţă între a fi cântăreţ de petreceri şi solist consacrat. Am în lucru melodii proprii, pe care să le reunesc într-un album de muzică populară, însă posibilităţile financiare necesare sunt deocamdată insuficiente.”, spune acesta.
Dacă a reuşit să aibă o familie şi o casă, îi mai lipseşte doar un repertoriu şi lansarea unui album pentru a se considera cu adevărat împlinit în viaţă şi carieră.

Profil
NĂSCUT. 28 decembrie 1979, Slatina
STUDII. Clasa a XII-a Colegiul Naţional „Carol I”- Seral
FAMILIE. Căsători, un copil

•• ce-i place
„Îmi place tot ceea ce este frumos. Îmi place să-mi petrec timpul liber alături de familie, cu fetiţa mea, şi îmi plac oamenii sinceri”

•• ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii agresivi, minciuna şi neseriozitatea. Nu-mi place că s-a înrăit lumea, nu mai există înţelegere între oameni.”

Întrebări şi răspunsuri:

•• Trebuie să ai o şcoală de profil ca să poţi fii numit şi considerat muzician?
Ca să fii interpret, în primul rând ai nevoie de har de la Dumnezeu, apoi de şcoală. Eu cânt după ureche şi am căpătat experienţă, însă nu mi-ar fi stricat o şcoală în acest sens. Greutăţile materiale m-au împiedicat să studiez muzica, am cântat din necesitatea traiului, iar acum îmbin utilul cu plăcutul.

•• Trăieşti din muzică. Se câştigă bine în acest domeniu?

Da, se câştigă. În această perioadă de criză, mai puţin. Dacă ştii să-ţi faci bine treaba şi eşti serios, câştigi binişor. Numai dacă eşti solist consacrat şi percepi plata cu ora poţi vorbi de câştiguri mari. Muzica îţi poate aduce satisfacţii materiale dacă o faci cu plăcere.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite