Slatina: Iulia Nicolae este psihologul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia este pasionată din vremea liceului de psihologie
Iulia este pasionată din vremea liceului de psihologie

Este pasionată din vremea liceului de psihologie şi a ales să-şi construiască o carieră în acest domeniu. Acum este ofiţer psiholog la Şcoala de Poliţie „Nicolae Golescu” şi a reuşit să-i facă pe elevii ei să iubească această disciplină.

Şi-a dorit să devină poliţistă din copilărie. Este pasionată de psihologie de foarte mult timp, iar la terminarea liceului pedagogic, s-a hotărât să urmeze facultatea de psihologie pentru a continua să studieze materia preferată. Este de cinci ani ofiţer psiholog în cadrul Şcolii de Poliţie „Nicolae Golescu” din Slatina şi este pasionată la fel ca la început de munca sa. Îşi petrece timpul liber printre cărţi, documentându-se despre materia pe care o predă cu atâta drag elevilor. „Mi-am dorit dintotdeauna să devin psiholog şi să lucrez în cadrul poliţiei. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi îmi place să lucrez alături de elevii mei, multora dintre ei insuflându-le dragostea pentru această materie foarte frumoasă. Este un domeniu în care trebuie să fii bine pregătit şi cel mai important să-ţi placă ceea ce faci”, a spus Iulia, psihologul Şcolii de Poliţie „Nicolae Golescu”.


„Cea mai de gaşcă profesoară”


Ca dovadă a muncii depuse de-a lungul timpului stau zecile de diplome obţinute în urma numeroaselor cursuri sau examene absolvite. Este o persoană comunicativă  şi deschisă, care pune pe primul loc comunicarea cu elevii săi şi este tot timpul în mijlocul cursanţilor săi. Dintre toate diplomele obţinute pe parcursul carierei de psiholog, preţuieşte cel mai mult o diplomă primită de la elevii săi pentru „Cea mai de gaşcă profesoară”. Diploma primită de la elevii săi este singura care este expusă în cabinetul de psihologie, considerând că cel mai greu examen de trecut pentru un profesor este aprecierea elevilor săi.  „În această meserie foarte frumoasă, cea mai mare satisfacţie o ai atunci când vezi că elevii preţuiesc munca pe care o faci, iar atunci toate eforturile sunt răsplătite pe deplin. Îmi place să fiu tot timpul în mijlocul elevilor mei şi să le transmit pasiunea pentru psihologie”, ne-a mărturisit Iulia.
O „profă” dedicată meseriei sale
Vorbeşte cu foarte multă pasiune despre ceea ce face şi despre proiectele în care este implicată.  A făcut din psihologie, materia preferată a elevilor din cadrul Şcolii de Poliţie „Nicolae Golescu”. Îşi pregăteşte cu minuţiozitate fiecare curs desfăşurat pentru ca receptivitatea elevilor să fie maximă. „Sper că întotdeauna voi reuşi să transmit  energia şi frumuseţea psihologiei, elevilor mei. Vreau ca prin această materie elevii să înveţe să se autocunoască, să-şi dezvolte capacitatea de a comunica şi mai ales să poarte un dialog care să plieze oricărui tip de interlocutor.”, a încheiat Iulia Nicolae.
 


Profil:
Născută: 4 decembrie 1976, Caracal
Studii: Facultatea de Psihologie, Bucureşti
Planuri de viitor: Doctoratul în psihologie
Întrebări:
Elevii sunt atraşi de psihologie?
I.N. Toţi cursanţii sunt foarte interesaţi de psihologie. Este o materie îndrăgită de toţi pentru că în timpul unui curs se comunică foarte mult între profesor şi elev. Este o materie frumoasă pe care am îndrăgit-o atât eu cât şi elevii mei.
Cum trebuie să fie un profesor de psihologie?
I.N. În primul rând trebuie să-ţi placă ceea ce faci. Un psiholog trebuie să fie deschis, cald, amabil, cooperant şi respectuos. Trebuie să fie o persoană tolerantă, pentru că înainte de toate trebuie să fii om.
Ce-i place
Admir oamenii care sunt responsabili, care ştiu să-şi gestioneze timpul foarte bine şi care niciodată nu zic nu.  În timpul meu liber îmi place să mă relaxez şi să citesc cărţi.
Ce nu-,i place
Oameni care nu joacă cinstit şi pe care îi interesează mai mult persoana altora decât a lor. Nu-mi plac mincinoşii, oamenii fără curaj şi cei care nu sunt sinceri.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite