Slatina: Isabela Sandu, artista care vrea să devină procuror

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A practicat gimnastica vreme de opt ani şi iubeşte arta. Muzica şi actoria sunt marile ei pasiuni. Se pregăteşte pentru a deveni procuror.

Isabela a îndrăgit gimnastica în primii ani de viaţă. Adolescenta a păşit pentru prima oară într-o sală de sport, în copilărie, datorită mamei ei. „Fiind luată de mică prin săli, la concursurile unde mergeau elevele mamei mele, care este profesoară de gimnastică aerobică, a început să-mi placă acest sport. Cred că am moştenit de la ea pasiunea pentru acest sport, dar şi talentul“, povesteşte Isabela Sandu. A practicat această ramură a gimnasticii opt ani, dar a fost nevoită să renunţe nu cu mult timp în urmă din cauza şcolii. Adolescenta spune şi acum că cea mai mare pasiune a ei este sportul şi îşi aduce aminte cu plăcere de perioada în care a participat la competiţiile sportive din ţară. Nu exclude nici varianta de a se reîntoarce la sport. „Cred că gimnastica m-a ajutat să-mi dezvolt personalitatea, dar şi viziunea faţă de oameni. Mă gândesc mereu la cum ar fi fost dacă nu aş fi continuat să practic acest sport. Îmi aduc aminte şi privesc cu plăcere premiile obţinute de mine la concursuri. Printre premiile mele se numără un loc II la Cupa Parâng de la Petroşani, un premiu III la concursul de la Arad şi un loc I la Festivalul Sportului de la Bucureşti“, spune Isabela.

Istoria, materia ei preferată

Isabela iubeşte arta, muzica şi actoria fiind alte două pasiuni ale tinerei. „Am luat lecţii de canto pentru că mi-a plăcut şi îmi place în continuare muzica dar am renunţat de curând pentru că fiind foarte sensibilă răceam foarte repede şi răguşeam, iar asta mă împiedica să-mi desfăşor activitatea aşa cum trebuie. Nu am urmat niciun curs de actorie, dar de mică îmi plăcea să mă privesc în oglindă şi să recit poezii“, explică adolescenta.
Dar pentru că este elevă în clasa a VII-a, Isabela se dedică în primul rând şcolii. Materia ei preferată este istoria, iar eleva are planuri mari de viitor.
„Istoria este materia care îmi place cel mai mult, nu am participat la olimpiade dar mă mândresc cu faptul că nu am obţinut niciodată o notă mai mică de 9 la istorie. În viitor cred că o să mă ajute dragostea mea pentru această disciplină deoarece mă gândesc să urmez facultatea de drept, pentru că îmi doresc să devin procuror. Cred că este o meserie sigură şi de viitor“, mai spune Isabela. Adolescenta încheie, oferindu-le un sfat tinerilor de vârsta ei: „Chiar dacă visul pare imposibil, e important să lupţi!“.

Profil
NĂSCUTĂ. 27 octombrie 1997, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina
FAMILIE. Singură la părinţi

Ce-i place
•• „Sportul este cea mai mare pasiune a mea. Iubesc muzica şi actoria, în general îmi place tot ce ţine de artă. Apreciez persoanele sincere şi îmi plac cei care nu se ascund în faţa unor măşti. În puţinul timp liber pe care îl am mă relaxez ieşind cu prietenii“.

Ce nu-i place
•• „Cel mai urât lucru mi se pare trezitul de dimineaţă, deşi o fac de multă vreme, nu am reuşit să mă obişnuiesc. Nu suport nici să aştept, nici să mă las aşteptată. Nu îmi plac persoanele care nu au curajul să spună în faţă ce cred despre mine“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce crezi despre generaţia din care faci parte?
I.S.: Tinerii din generaţia mea au şi defecte, dar şi calităţi. Cred că cei din jurul nostru, persoanele mai mari decât noi ne cred mai slabi sau chiar leneşi, dar eu ştiu că atunci când vrem să obţinem ceva ne implicăm cu adevărat. De asemenea, cred că noi suntem foarte norocoşi pentru că avem toate mijloacele de informare de acum, iar dacă generaţia de acum 30 de ani se mulţumea cu un loc de muncă sigur noi ne dorim mult mai mult de atât.

•• Te-ai gândit să te reapuci de muzică?
I.S.: M-am gândit de foarte multe ori la asta, pentru că iubesc muzica, dar acum orarul nu-mi permite. Şcoala ocupă primul loc în viaţa mea şi, studiind de dimineaţă, atunci când mă întorc acasă trebuie să mă pregătesc pentru următoarea zi, să îmi fac temele şi să învăţ. Nici în weekend-uri nu am prea mult timp liber, pentru că am foarte mult de învăţat. Poate, în viitor o să am mai mult timp liber, pe care să-l pot dedica muzicii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite