Slatina: Ionuţ Cioc a învăţat web design fără calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Cioc
Ionuţ Cioc

Este pasionat de tehnologie şi vrea să devină un mare programator. A deprins informatica de unul singur în doar doi ani.

În urmă cu doi ani s-a apucat să înveţe programare. S-a documentat din reviste de specialitate şi de la prieteni şi a reuşit să înveţe tainele limbajelor de programare. Pasiunea pentru programare şi web design i-a fost insuflată de colegul lui de cameră din cămin de la care a învăţat bazele.
Îi place tot ce ţine de tehnologie şi întotdeauna este la curent cu tot ce se întâmplă în acest domeniu.
„La început nu aveam calculator şi îmi era foarte greu să pun în aplicare ceea ce citeam sau învăţam. În urmă cu doi ani am reuşit în sfârşit să-mi iau calculator şi de atunci m-am apucat serios de programare. La început mi-a fost greu, dar prin multă răbdare şi pasiune am reuşit până la urmă să învăţ. Experienţa de autodidact m-a învăţat multe, dar nu pot să mă declar un cunoscător pentru că mai am de învăţat multe“, a spus tânărul programator. Este elev al Colegiului Naţional Radu Greceanu şi de curând a câştigat primul loc la concursul judeţean de realizare a paginilor de internet.

Primul loc la concursul de creat pagini web

Este un băiat care nu se laudă niciodată cu lucrurile pe care le realizează, deşi acestea sunt apreciate de foarte multă lume. „Sunt foarte bucuros pentru că nu mă aşteptam ca eu să câştig acest concurs. A fost extraordinară senzaţia că sunt în sfârşit pe primul loc. Am mai participat şi în alţi ani, dar nu am reuşit să câştig“, a spus Ionuţ.
Cel mai dur critic al său este însuşi el. A ieşit pe locul 29 la concursul naţional de programare şi web design Bucuresti. „Întotdeauna sunt principalul critic a ceea ce realizez tocmai pentru a face lucrurile cât mai bine. Am participat şi la concurs naţional de pagini web. A fost o experienţă unică pentru mine şi de atunci am început să privesc lucrurile cu mai multă seriozitate. M-a ajutat foarte mult participarea la aceste competiţii pentru că mi-a oferit încrederea necesară“, ne-a mărturisit Ionuţ.
Cheia succesului este munca
Este o persoană foarte ambiţioasă şi prin muncă a depăşit multe obstacole. Pune mult suflet în tot ceea ce face şi are de gând să devină un mare programator.
„Ambiţia şi speranţa sunt cele mai importante pentru mine. Mai este nevoie de multă muncă şi nopţi pierdute în faţa calculatorului pentru a reuşi să devin competitiv. Vreau să fiu cât mai bun, dacă se poate, cel mai bun. Până să ajung acolo singurul lucru pe care îl am de făcut este să învăţ şi să mă perfecţionez zi de zi. Consider că prin seriozitate şi organizare poţi reuşi în orice domeniu. Tot ce trebuie să faci este să te ţii de treabă“, îi sfătuieşte Ionuţ pe toţi cei care vor să devină programatori.

Ce-i place

„Să aduc contribuţii umanităţii, oricât de mici ar fi ele. Mă simt bine când văd că munca mea are o însemnătate, o semnificaţie. Admir oamenii sinceri plini de viaţă, care te încarcă de energie pozitivă şi pe cei care sunt corecţi.“

Ce nu-i place

„Nu suport persoanele care ar face orice să iasă în evidenţă, cei care vor să fie ceea ce nu sunt. Nu pot să-i înţeleg pe cei care doar vorbesc, dar nu fac nimic şi apoi se vaită. Detest plângăcioşii, oamenii care cerşesc milă.“

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?
I.C.: Programarea şi web-designul sunt domenii  în care vreau să lucrez şi să mă perfecţionez. Mi-aş dori să urmez o facultate cu acest profil, dar încă nu m-am hotărât ce o să fac mai departe.

Ce calităţi trebuie să aibă un programator?
I.C.: Din punctul meu de vedere, un programator trebuie în primul rând să aibă foarte multă imaginaţie. Trebuie să fie organizat în tot ceea ce face şi să stăpânească foarte bine limbajele de programare cele mai utilizate.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite