Slatina: Ionuţ Ana, un gimnast care vrea să fie poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este singurul băiat de la cercul de gimnastică aerobică de la Palatul Copiilor Adrian Băran din Slatina. Este şi unul dintre cei mai buni gimnaşti slătineni, reuşind să obţină premii importante la competiţiile naţionale.

Avea numai 5 ani atunci când a păşit pentru prima dată în sala de gimnastică aerobică de la Palatul Copiilor Slatina. Atunci nu ştia mai nimic despre acest sport, dar l-a urmat pe fratele său mai mare. „Dintotdeauna mi-a plăcut sportul şi mi-am dorit să practic unul, dar nu ştiam ce să aleg. Atunci m-am convins fratele meu, care venea de ceva timp la gimnastică aerobică să vin şi eu să văd cum este“, îşi aminteşte Ionuţ Ana. Au fost de ajuns câteva ore de sport, pentru a se îndrăgosti de el. „Normal că a fost destul de greu la început, mai ales pentru că eu nu eram obişnuit să fac sport, făceam febră musculară, oboseam repede. Dar m-am obişnuit repede, am învăţat tot ce trebuia să ştiu. Cu timpul fratele meu s-a lăsat de gimnastică dar eu am continuat să vin pentru că mi-a plăcut foarte mult“, povesteşte băiatul. Gimnastica pe muzică este un sport preferat de fete, în general, dar Ionuţ este mândru de ceea ce face. „Într-adevăr sunt mai multe fete la gimnastică, dar au mai fost şi băieţi. Şi doamna mea profesoară a mai avut în grupă băieţi, dar mulţi renunţă după un anumit timp. Eu nu am de ce să mă ruşinez, pentru că prietenii mei se mândresc cu mine şi mie mi se pare că mi se potriveşte acest sport. Îmi place şi să joc fotbal dar nu la fel de mult ca gimnastica“, spune Ionuţ.

Vrea să se facă poliţist

După 6 ani de gimnastică, Ionuţ merge acum aproape zi de zi la antrenamente. A dat uitării jocurile copilăriei şi luptă pentru a obţine premii mari la concursurile unde merge. „În perioada competiţiilor vin şi zilnic la gimnastică. Trebuie să lucrez mult ca să obţin premii mari. În general am obţinut locul I, dar s-a mai întâmplat să iau şi II sau III“, explică băiatul. Şcoala ocupă şi ea un loc la fel de important. Ionuţ are numai note de 10. Băiatul are un program încărcat, îşi împarte timpul între şcoală şi gimnastică, dar nu se plânge. „Când vin de la şcoală mă apuc de învăţat. Munca mea este răsplătită prin notele pe care le obţin. Ştiu că trebuie să învăţ carte pentru a ajunge cineva în viaţă. După ce termin lecţiile, merg la gimnastică, iar seara când vin acasă mă odihnesc“, spune Ionuţ. La viitor nu se gândeşte prea des. Ar vrea să continue cu gimnastica, dar dacă se va răzgândi mai are o alternativă, vrea să se facă poliţişt. „Mi-ar plăcea să lucrez în poliţie pentru că vreau să-i arestez pe oamenii care fac rău“, mărturiseşte Ionuţ.




Profil
NĂSCUT. 15 martie 1999, Slatina
STUDII. Elev în clasa a IV-a la Şcoala Ştefan Protopopescu din Slatina
FAMILIE. Are un frate mai mare



Ce-i place
•• „Iubesc gimnastica. În timpul liber îmi place să mă joc pe calculator, să joc fotbal şi să mă plimb cu prietenii prin oraş. Îmi plac copiii cuminţi, deştepţi şi cei care nu vorbesc urât“.


Ce nu-i place
•• „Urăsc să spăl vasele, mă mai pune mama din când în când şi nu-mi place deloc. Nu-mi place să-mi fac curat prin cameră şi detes plimbările cu bicicleta. Nu-mi plac copiii răi şi cei care au anturaje dubioase“.


Întrebări şi răspunsuri
•• Ai un idol în gimnastică?
I.A.: Nu pot spune că am un idol, dar îmi place foarte mult gimnasta Izabela Lăcătuşu. Am cunoscut-o şi chiar mi-a înmânat câteva premii la concursurile din ţară unde am participat. O urmăresc ori de câte ori am ocazia, şi îmi place de ea, cred că este foarte talentată şi este un exemplu bun pentru noi, copiii care facem gimnastică. Sper să ajung şi eu atât de sus ca ea.

•• Cum poţi face performanţă în gimnastică?
I.A.: Cred că pentru a veni la gimnastică aerobică trebuie să-ţi placă foarte mult sportul. O condiţie foarte importantă este să nu fi gras şi să ai mobilitate. Timpul va fi din ce în ce mai preţios, şi nu prea mai rămâne pentru distracţie. În rest, cu ambiţie şi seriozitate poţi ajunge să facă performanţă în orice sport, nu numai în gimnastică.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite