Slatina: Învăţătoarea aflată în greva foamei a acceptat perfuziile la insistenţele familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Anghel se află de aproape două luni în greva foamei
Cristiana Anghel se află de aproape două luni în greva foamei

Dascălul i-a reclamat la Parchet pe primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, dar şi pe consilierii locali, pentru abuz în serviciu.

Cristiana Anghel, învăţătoarea de 51 de ani, din Caracal, care se află în greva foamei după ce salariul i-a fost mişcorat a acceptat din nou perfuziile, la insistenţele soţului şi cele ale copiilor, care se tem pentru viaţa ei. Femeia este internată în continuare la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală şi se află în a 52 -a zi de protest. „Mă simt mult mai bine faţă de zilele trecute pentru că am acceptat perfuziile. Refuz în continuare alimentaţia şi orice alt fel de tratament. Voi protesta până când îmi voi primi drepturile salariale”, a spus învăţătoarea. Cristiana Anghel a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal împotriva primarului Gheorghe Anghel, dar şi a consilierilor locali. „S-a înregistrat o plângere pentru abuz în serviciu, iar acesta a fost trimisă la Poliţia municipiului Caracal pentru cercetări”, a spus Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. Învăţătoarea susţine că primarul şi consilerii încalcă grav legea. „Prima lor obligaţie este să respecte obligaţiile şi legiile ţări, dar ei nu o fac. Dacă ar fi prezentat în buget legea 221/2008, privind mărirea salariilor dascălilor cu 50% aş fi zis că guvernul e de vină, dar nu s-au deranjat să facă asta”, a mai spus învăţătoarea.

Primarul şi consilierii, cercetaţi penal

Poliţiştii spun că s-a întocmit un dosar de cercetare în acest caz şi că urmează să stabilească dacă vor începe sau nu urmărirea penală împotriva edilului şi a consilierilor locali. „Dosarul se află în lucru la poliţie, urmând ca după finalizarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propuneri legale”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Învăţătoarea din Caracal se află în concediu medical şi a fost înlocuită de un alt dascăl, potrivit lui Silviu Frăsineanu, directorul Şcolii nr. 2 din Caracal, unde lucrează femeia.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite