Slatina: Învăţătoarea din Caracal refuză din nou tratamentul: medicii spun că femeia riscă să moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristiana Anghel, învăţătoarea din Caracal, care a ajuns în stare gravă la spital după mai bine de o lună de greva foamei îşi riscă din nou viaţa.

Începând de ieri, învăţătoarea de 51 de ani, care a fost internată de urgenţă la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Caracal nu mai acceptă tratamentul. Medicii spun că femeia poate intra în comă sau chiar să moară. „Pacienta a acceptat tratamentul doar două zile, luni şi marţi, dar regretă a făcut lucrul acesta. Începând de astăzi (ieri n.r.) nu mai acceptă nimic. Deocamdată se află tot la Terapie Intensivă şi este monitorizată în continuare. Noi vom încerca să o convingem să accepte din nou medicaţia. Altfel, dacă va continua aşa, pacienta poate intra în comă sau chiar să moară”, a explicat medicul Alexandra Popa, directorul medical al Spitalului Caracal. Cristiana Anghel a fost adusă vineri la spital, cu ambulanţa, după ce i s-a făcut rău la domiciliul său.

Începe serviciul mai târziu din cauza vremii răcoroase

O comisie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt s-a deplasat miercuri la Caracal pentru a sta de vorbă cu părţile implicate în acest caz. „Inspectorii care au făcut parte din comisia constituită la nivelul inspectoratului au stat de vorbă cu membrii comisiei metodice din care face parte învăţătoarea, cu directorul şcolii, primarul, reprezentanţii spitalului care i-au acordat un regim preferenţial dar şi cu femeia“, a spus Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a ISJ Olt. Surse din cadrul anchetei susţin că învăţătoarea beneficiază de un regim preferenţial în şcoala la care predă, aceasta începând ziua de muncă la ora 09.00, în timp ce colegii ei încep orele la 08.00. Se pare că învăţătoarea a solicitat acest lucru motivând că este frig afară dimineaţa. Cristiana Anghel este în greva foamei de 37 de zile, trăind doar cu cafea cu zahăr şi apă cu lămâie. Dascălul a recurs la acesată formă de protest după ce salariul i-a fost tăiat cu 25%. Femeia cere ca legea 221/2008, privind mărirea salariilor profesorilor cu 50% să fie aplicată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite