Slatina: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi trimisă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Caracal au stabilit ieri în şedinţa consiliului local că nu o pot ajuta pe învăţătoare şi o sfătuiesc să apeleze la instanţă.

Cristiana Anghel, învăţătoarea de 51 de ani, din Caracal, care se află în greva foamei de o lună şi o săptămână va fi trimisă la Bucureşti. Cadrele medicale de la Spitalul Caracal, unde femeia este internată au făcut deja demersurile pentru a o transfera la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală. „Noi vrem să o trimitem la Bucureşti cât mai repede pentru că are nevoie analize de specialitate pe care aici nu le poate face. Acestea analize ne vor arăta nouă care este starea ei de sănătate şi cât mai rezistă fără hrană şi tratament. Pacienta este de acord să facă investigaţile,iar noi am şi trimis solicitarea la Bucureşti. De acolo însă am primit răspuns că nu poate fi primită pentru că nu sunt locuri libere. Medicii ne-au spus să o trimitem la Slatina sau la Craiova, dar pacienta nu acceptă transferul la aceste două spitale”, a explicat medicul Alexandra Popa, de la Spitalul Caracal. Femeia refuză în continuare hrana şi tratamentul, iar deocamdată este internată tot la Terapie Intensivă.

image

Gheorghe Anghel, primarul din Caracal spune că nu o poate ajuta pe învăţătoare

„Să se adreseze instanţei”

Cristiana Anghel a recurs la această formă de protest după ce salariul i-a fost micşorat cu 25%. Femeia cere aplicarea legii 221/2008, privind mărirea salariilor profesorilor cu 50%. Problema învăţătoarei a fost pusă în discuţie ieri în Consiliul Local al oraşului Caracal, fără a fi găsită însă vreo soluţie. „Am discutat despre cazul învăţătoarei în şedinţa consiliului local, consilierii au avut păreri împărţite, dar nu am găsită nicio soluţie pentru rezolvarea problemei. Cu toţii am pledat pentru rezolvarea situaţiei în condiţiile legii. O sfătuim pe învăţătoare să meargă în instanţă pentru a-şi câştiga drepturile. Noi nu putem abroga o lege”, a spus Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal. Învăţătoarea susţine în continuare că nu va renunţa la protest, chiar dacă îşi pune în pericol viaţa. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite